Inaktiv platsannons

Controller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 4 maj.

Som controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Verksamhetsområde Stora Projekt växer och det pågår ett flertal förändringsprojekt inom ekonomiområdet. Just nu rekryterar vi till ett vikariat för en controllertjänst. Tjänsten är placerad på Stora Projekts övergripande ekonomienhet.

Du kommer i huvudsak att arbeta med verksamhetsplanering för verksamhetsområdet, inklusive budgetering men även med uppföljning, bl a verksamhetsmål och ekonomiska mål.

Du arbetar framförallt konsoliderande och har en aktiv roll i förberedelser, genomförande och uppföljning. Du driver, analyserar, ser samband, sammanställer och kvalitetssäkrar rapportering och vid behov tar du fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag. Ad-hoc analyser ingår också i arbetsuppgifterna samt att kunna ta fram sammanställt presentationsmaterial. Vid behov kan du gå ner i detaljer.

Du verkar nära enhetens controllers och har även kontakt övriga organisationens controllers inom våra program / projekt och du deltar i arbetet med ständiga förbättringar inom enheten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen är du strukturerad och självgående i ditt arbete. Du har en god analytisk och strategisk förmåga. Arbetet innebär flera kontakter framförallt internt, vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Personliga egenskaper kommer att värderas högt.

Vi söker dig som

  • har en civilekonom/ekonomie-magister utbildning med controllerinriktning och/eller redovisningsinriktning, alt en annan högskoleutbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har en gedigen erfarenhet av att ha arbetat med controlling i närtid
  • har arbetat som controller i en större organisation
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officeprogram
  • har arbetat i ett större affärssystem
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Övrig information

Placeringsort: Solna eller Malmö

Vikariat, tillträde så snart som möjligt t o m 2022-12-31.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-04

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej