Inaktiv platsannons

Projektingenjör Mälarbanan Sundbyberg - Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör Mälarbanan Sundbyberg - Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 4 maj.

Som Projektingenjör till Mälarbanan Sundbyberg - Solna på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt i cityläge? Vill du ta chansen att vara med och påverka ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt? Hos oss på Mälarbanan kommer du få chansen att vara med i detta!

Vi söker nu en erfaren projektingenjör till vårt kontor i centrala Sundbyberg.

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm och är en av landets mest trafikerade. På denna sträcka bygger vi nu ut från två till fyra spår.

Om jobbet

Projektenheten Sundbyberg-Solna består av tunnlar, broar, stationer och ledningsomläggningar med en budget på cirka 6 miljarder. Centralt i enheten finns staben Linjestöd som stöttar samtliga delar av projektenheten gällande kvalitet, miljö, arbetsmiljö, digital projekthantering, kravhantering och administration. Nu söker vi en projektingenjör som arbetar tillsammans med både projektledare Linjestöd och projektenhetschef.

Du stöttar projektledare Linjestöd genom att delta i framtagande av arbetssätt, processer och strukturer i enheten samt utföra uppföljning av att dessa efterlevs. I ansvaret ingår också att utföra arbete i projektets digitala system samt stötta administrativt vid exempelvis granskningar.

Du kommer att arbeta nära projektenhetschef som dagligen hanterar frågor inom kontrakt, ekonomi och ledarskap. Där kommer du att delta i olika möten på ledningsnivå både internt och externt med leverantörer och andra intressenter. Du förväntas tillsammans eller självständigt leda olika typer av möten såväl internt som med huvudentreprenören och även föra ändamålsenliga mötesanteckningar.

Rollen är perfekt för dig som vill utvecklas i ett unikt projekt och på sikt ta dig an ännu mer ansvar inom andra delar av programmet, exvis kommersiella frågor eller projektledningsfrågor.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du en god samarbetsförmåga och är en relationsbyggare som bidrar till effektiva team. Du kommer att jobba i nära samverkan med entreprenör där öppenhet och transparens är viktiga grundstenar samt ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. Tjänsten innebär också att du arbetar strukturerat där du växlar mellan att planera och driva arbete samt självständigt utföra delegerade arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning eller har annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig
  • har några års aktuell erfarenhet av komplexa bygg- och anläggningsprojekt med arbetsuppgifter inom exempelvis projektstyrning/projektadministration
  • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbeta i samverkansprojekt
  • har erfarenhet av arbete inom ett eller flera av områdena kvalitet-, miljö-, ekonomi- eller tidsstyrning
  • har goda kunskaper i entreprenadjuridik; ABK09, AB04 ABT06
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första Intervjuerna är planerade att hållas vi Skype 21/5 och 25/5.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-04

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej