Inaktiv platsannons

Teknisk projektledare - Mälarbanan i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk projektledare - Mälarbanan. Vi vill ha din ansökan senast den 4 maj.

Som Teknisk Projektledare till Mälarbanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt? Vill du ta chansen att vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Hos oss på Program Mälarbanan kommer du att få möjligheten!

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm som är en av landets mest trafikerade. Att arbeta inom Program Mälarbanan innebär att dagligen arbeta med utmanande och komplexa frågeställningar då vi drar en fyrspårig järnvägsanläggning genom centrala Solna, Sundbyberg och Stockholm.

Vi söker nu en Teknisk Projektledare Anläggning till enheten för Plan, Avtal, Tillstånd och systematisk kravhantering.

Om jobbet

Inom enheten arbetar vi med att ta fram järnvägsplaner, underlag för vattendom och andra tillstånd såsom bygglov eller andra vanligt förekommande avtal inom området. Tjänsten innebär att du tillsammans med enhetens ledning kommer att ansvara för att leda arbete med vissa tekniska frågor inom Program Mälarbanan. Du deltar i programmets arbete med vår interna samordning avseende olika tekniska, planmässiga och avtalsmässiga frågor. I ansvarsområdet ingår också att verka för att arbetet inom Program Mälarbanan samt inom enheten bedrivs enligt gällande beslut och rutiner. I rollen har du omfattande kontakter både inom programmet samt med externa parter som berörs av Mälarbanans utbyggnad.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

· ansvara för tekniska utredningar inom bygg- och anläggningsverksamhet och järnvägsverksamhet

· koordinera och projektleda aktuella uppdrag inom enhetens ansvarsområde

· stötta enhetens ledning i arbetet med tekniska frågor

· ta beslut avseende avvägningar mellan olika intressen och olika tekniska lösningar

· delta i samverkan med externa parter, både offentliga och privata aktörer

Tjänsten är placerad till programmets kontor i Solna Business Park.


Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är trygg i ditt ledarskap då du kommer fatta beslut vid avvägningar mellan olika intressen och olika tekniska lösningar. Du skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga. I samverkan med olika parter har du ett prestigelöst förhållningssätt där öppenhet och transparens är viktiga grundstenar.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell flerårig erfarenhet av ledande roller, såsom projektledare /uppdragsledare / projekteringsledare, eller motsvarande inom komplexa bygg och/eller anläggningsprojekt
  • har erfarenhet ifrån att leda arbete med teknisk utformning inom infrastrukturprojekt, tex som uppdragsledare eller projekteringsledare
  • har erfarenhet av att leda arbete som innebär kontakter med externa parter, avseende tekniska frågeställningar
  • har erfarenhet av att arbeta i större komplexa organisationer
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från projekt i järnvägsmiljö
  • har erfarenhet av att leda arbete med tekniska frågor i planskede
  • har erfarenhet av att ha jobbat i beställarorganisation
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-04

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej