Inaktiv platsannons

Funktionsansvarig kravhantering inom infrastrukturprojekt i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Funktionsansvarig kravhantering inom infrastrukturprojekt. Vi vill ha din ansökan senast den 23 maj.

Som Funktionsansvarig kravhantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du leda det operativa arbetet inom systematisk kravhantering och få möjligheten att tillsammans med ditt team som du leder, vidareutveckla arbetssätten inom systematisk kravhantering i stora infrastrukturprojekt? Se hit, då har vi kanske jobbet för dig!

I den här tjänsten kommer du vara anställd på enheten Digital projekthantering på avdelningen Teknik, miljö och fastighet som tillhör verksamhetsområdet Stora Projekt. Du kommer att arbeta i en matrisorganisation där du verkar i ett stort infrastrukturprojekt. I projektet kommer du sedan att arbetsleda en liten grupp kompetenta kravhanteringsspecialister. Du kommer att arbeta med att ta fram strategier för systematisk kravhantering i ett program tex Mälarbanan, Fyra spår Uppsala, Ostlänken eller Förbifart Stockholm och se till att kraven inom tex säkerhet, miljö och teknik är spår- och sökbara. 

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för enheten inom projektet och ha en nära dialog med din närmaste arbetsledande chef samt programmets teknik- eller stabschef. I din roll ingår även att arbeta med utvecklingen av teamets arbete och att arbeta med aktiviteter som upprätthåller och främjar teamkänslan.

Som funktionsansvarig inom systematisk kravhantering på verksamhetsområde Stora projekt är du en viktig kugge i projektets styrning och samordning av anläggningsspecifika krav. Du kommer att arbeta genom hela projektlivscykeln. Från planering till överlämning kommer du att leda arbetet med att ta fram struktur och arbetssätt för att kunna säkerställa kvaliteten och omfattningen i beställda krav.

På enheten kommer du ha möjligheten att ingå i ett kompetensnätverk för erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande inom hela Trafikverket samt delta i det strategiska utvecklingsarbetet på enheten. Hos oss får du även möjlighet att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhets- och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som vill leda och motivera andra för att få gruppen att arbeta tillsammans och mot uppsatta mål. Rollen innebär många olika kontaktytor och därför är du bra på att bygga relationer och din samarbetsförmåga är hög. Du har god kommunikativ förmåga och du anpassar ditt budskap efter mottagaren. Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt och din grupps arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål.

Vi söker dig som

  • har teknisk universitets- eller högskolutbildning alternativt annan utbildning som vi, tillsammans med relevanta arbetslivserfarenheter bedömer likvärdig
  • har flera års dokumenterad aktuell erfarenhet av systematisk kravhantering
  • har några års dokumenterad erfarenhet av en arbetsledande roll
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet som administratör i ett kravhanteringsverktyg, till exempel Doors NG
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-23

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej