Inaktiv platsannons

Trafikanalytiker inriktning godstransportmodeller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikanalytiker inriktning godstransportmodeller. Vi vill ha din ansökan senast den 16 maj.

Som trafikanalytiker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi på Expertcenter arbetar som experter inom områdena väg- och järnvägskapacitet, samhällsekonomi, trafik- och transportprognoser och statistik. Vi stöttar övriga Trafikverket inom våra expertområden men vi arbetar också på uppdrag av statliga utredningar, departement och andra myndigheter och svarar på externa frågor.

Inom vår enhet Trafikprognoser är vi 17 medarbetare som arbetar med att ta fram trafik- och transportprognoser för alla trafikslag, samt med att utveckla metoder och modeller för att göra prognoser och trafik-/vägkapacitetsanalyser.

Om jobbet

Tjänsten som trafikanalytiker innebär att du arbetar med utveckling, förvaltning och tillämpning av metoder, modeller och indata för framtagande av prognoser och genomförande av trafikanalyser inom godstransportområdet. Mycket av arbetet kretsar kring Samgods, som är Trafikverkets nationella modellsystem för godstransportprognoser.

I tjänsten ingår att bidra till enhetens arbete med att ta fram aktuella trafik- och transportprognoser, medverka i analyser och utredningar samt att ge expertstöd gällande trafikprognoser och trafikanalyser. I arbetet ingår bland annat att initiera forskningsprojekt kring godstransportmodeller samt att följa nationellt och internationellt arbete inom området.

Kvalifikationer

Som person har du en god problemlösande analysförmåga och arbetar strukturerat och metodiskt för att nå resultat. Du är trygg i din roll och kan på ett sakligt och professionellt sätt förklara de analyser och resultat som våra metoder/modeller genererar. Det är viktigt att du har en god pedagogisk förmåga, där du kan förklara komplexa samband på ett lättbegripligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Du kommer att ha kontakt med både interna och externa aktörer, vilket innebär att ditt sätt att samarbeta och kommunicera med andra är betydelsefullt. 

Vi söker dig som har

  • universitets-eller högskoleutbildning om minst 240 hp inom trafikplanering, trafikmodeller, nationalekonomi, logistik, matematik, datateknik, statistik eller annan relevant utbildning som vi anser likvärdig
  • flerårig arbetslivserfarenhet av tillämpning av Prognos- och analysmodeller inom transportområdet, alternativt forskning inom samma område

Vi ser gärna att du har

  • erfarenhet av prognos- och analysmodeller inom godstransportområdet
  • kunskap och förmåga att kunna göra expertanalyser av godstransportmarknaden
  • kunskaper kring programmering och samhällsekonomiska analys-verktyg
  • erfarenhet av att leda utvecklings- eller analysuppdrag inom ett för tjänsten relevant område
  • forskarutbildning inom ett för tjänsten relevant område.
Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och möjliga placeringsorter är: Solna, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Norrköping, Borlänge, Östersund, Umeå eller Luleå.

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej