Inaktiv platsannons

Data Analyst till Hemköp i Stockholm

Om tjänsten

Kom till Hemköp och var med och bygg oss ännu starkare! Här får du möjlighet att arbeta i en spännande organisation med ett starkt varumärke i en verksamhetsnära roll. Du erbjuds möjligheten att påverka från dag ett och får ta stort ägarskap kring vår framtida utveckling.

Hos oss genomsyrar kärleken till mat allt vi gör – vi vill göra livet enklare för alla matälskare som vill äta gott varje dag. Vi utmanar för att ligga i framkant inom hållbarhet och utvecklar ständigt ett attraktivt erbjudande med butiker i geografiskt viktiga lägen och e-handel för att ha marknadens nöjdaste kunder.

Med långsiktighet, kundfokus och ansvar arbetar Hemköp för en lönsam och hållbar tillväxt.

 

Bli en av oss

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje vecka kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din analytiska förmåga med ditt kommersiella driv? Då vill vi ha med dig på resan!

 

Du arbetar i nära samarbete med våra kommersiella funktioner, de olika analysfunktionerna i Axfoodkoncernen och våra butiker i hela landet. Du kommer bli en del av teamet Affärskontroll och analys där dina kollegor är analytiker och controllers. Rollen är placerad i fina lokaler på Torsplan i Stockholm och du rapporterar till chef för Affärskontroll och analys.  

 

Som Data Analyst är du är drivande och proaktiv i att ta fram de bästa analytiska lösningarna  och vara med i utvecklingsprocessen från start till mål. Du kommer kommunicera insikter och stödja beslutsfattare till mer datadrivna och insiktsfulla beslut. Då avancerad analys är ett prioriterat område för hela Axfoodkoncernen kommer du få möjlighet att delta i vårt analyscommunity där du träffar och får inspiration från kollegor på andra avdelningar.
 

Vem är du?

Till rollen som Data Analyst söker vi en strukturerad, samarbetsinriktad, engagerad och innovativ person som kan fortsätta utveckla Hemköpkedjan till nästa steg.

 

Du är specialisten som bidrar med analys och struktur för datadrivna beslut i organisationen. Du har god erfarenhet av statistiska analyser och kan omvandla data till relevanta och agerbara kundinsikter.

 

Som person bidrar du med din positiva energi och ser värdet i att nätverka internt såväl som externt. Din förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt sätt i budskap och handling kommer att hjälpa dig att vara lyckosam i denna roll. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och har ett starkt intresse för försäljning, kundnytta samt att utveckla företagets lönsamma affärer. Att arbeta med att skapa struktur samt ordning och reda är viktigt för dig.

 

Vi tror att du har en akademisk examen inom statistik, datavetenskap, matematik eller liknande. Du har minst tre års erfarenhet från en liknande roll och goda kunskaper i att visualisera och förmedla agerbara insikter. Du har dessutom god kunskap i SQL och programmeringserfarenhet från exempelvis R, Python eller liknande.

 

Du har goda kunskaper i svenska och kan tala och förstå språket.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb