Planeringschef - Wood Supply i Gävle

Om tjänsten

Wood Supply är en avdelning inom BillerudKorsnäs med huvuduppgift att försörja de svenska produktionsanläggningarna med massaved, flis och biobränsle. BillerudKorsnäs är Sveriges största förbrukare av fiberråvara och råvaran anskaffas från många olika källor. Vi köper en stor del av råvaran via centrala inköp och från privata skogsägare men anskaffar även råvara via importkällor till våra industrier. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med hållbart skogsbruk. Inom Wood Supply är vi cirka 160 anställda och nu söker vi dig som vill och kan göra oss sällskap som Planeringschef. 

Om tjänsten
Som Planeringschef innehar du en central roll med fullt ansvar och överblick för planering och styrning av BillerudKorsnäs virkesflöden till egen och extern industri. Du arbetar med planering och långsiktig styrning av fiberleveranserna till Gävle, Frövi, Rockhammar, Gruvön, Skärblacka samt Karlsborg. I uppgiften ingår att ansvara för en trygg och stabil försörjning så att industrierna har bra förutsättningar för en stabil produktion, industrilagren för respektive sortiment och bruk skall balanseras inom uppställda lagerintervall. Transporten av råvara sker med transportslagen, lastbil, båt och tåg. Kopplat till transporterna finnas flertalet hamnar, terminaler och lagerytor för att kunna parera de avvik som kan uppstå i flödeskedjan. Du arbetar i ett lag och har nära samarbete med exempelvis, affärer/inköp, transport, ekonomi och produktion.

Placering i Gävleborg eller enligt överenskommelse. 

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Tidigare erfarenhet från branschen eller kunskap om logistik ser vi som meriterande men dock ej ett krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, samt innehar B-körkort.

Du trivs med att arbeta strukturerat och har en mycket god förmåga att analysera och planera med ett strategiskt tänk. Du känner igen dig i beskrivningen som driven och utvecklingsorienterad med förmåga att prioritera och driva flera parallella arbetsuppgifter.

Då rollen är en central del i en stor verksamhet där du är länken till våra industrier och kunder ser vi det som en förutsättning att du är en relationsbyggare som tycker om att samarbeta, samtidigt som du kan ta ledarrollen med en helhetssyn på ett ständigt aktivt flöde i våra arbetsprocesser.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Simon Nilsson, Virkeschef

Tfn 070-795 11 47. simon.nilsson@billerudkorsnas.com

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-01

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen