Projektledare Västlänken i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Västlänken. Vi vill ha din ansökan senast den 2 juni.

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Välkommen till ett av Västsveriges mest spännande projekt!

Vi söker en kunnig projektledare som utifrån verksamhetsområde Underhålls perspektiv vill vara med och utveckla, forma och samarbeta med projekt Västlänken här i Göteborg. Du får ett stort ansvar i att hantera komplexa underhållsfrågor tillsammans med projektet under projektering, genomförande och avslut. Efter avslutande entreprenader går ansvar för förvaltning över till Underhåll och vi är genom ditt arbete väl förberedda för att ta Västlänken vidare på samtliga områden. Kunskap om anläggning och teknik är viktiga faktorer men även att arbeta med strategier inför kommande upphandlingar och affärer ingår i ditt ansvar.

Du arbetar nära den övriga underhållsorganisationen där du delar frågor, ärenden och informerar. Men givetvis är dina kontaktytor större än så då rollen ställer krav på samarbete mellan olika verksamhetsområden inom Trafikverket.

Du är Trafikverkets representant vid möten och sammankomster. Det kan handla om att möta media såväl som andra aktörer på marknaden.

Beredskap ingår i tjänsten. Trafikverkets ledord är att vi medarbetare ska vara engagerade, pålitliga och modiga. Vill du bli en av oss? 

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp samtidigt som du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling och innovation i samarbete med dina kollegor. Du är självgående, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

 Vi söker dig som

  • har mycket god erfarenhet av att driva, samordna och genomföra stora komplexa projekt inom till exempel teknik- eller anläggningsbranschen.
  • har erfarenhet av arbete där du ansvarat för budget och ekonomisk uppföljning.
  • har god vana av att leda grupper.
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik, upphandling och/eller förhandling.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan bakgrund kompletterad med gedigen erfarenhet från projektledning som vi bedömer likvärdig.
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektarbete inom tunnel/järnväg
Övrig information

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att användas som en del av urvalet.

Placeringsort: Göteborg

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-EH1 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-02

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen