Inaktiv platsannons

Utredare inom analyser av trafiksäkerhet inom järnväg i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare inom analyser av trafiksäkerhet inom järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vi är öppna för diskussion när det gäller placeringsort.

"Det bästa med att jobba i analysgruppen inom enhet Trafiksäkerhet järnväg är att få insyn vad som händer inom järnvägstrafiken, i Sverige och andra länder. Att utifrån analyser och erfarenheter få ta fram och föreslå åtgärder som kan göra skillnad. Vi tror att vi bidrar till en säkrare järnväg" berättar en medarbetare

Om jobbet

Tillsammans med dina kollegor, samt branschen, kommer du att jobba med analyser inom trafiksäkerhet inom järnväg och du kommer ingå i enhetens analysgrupp. Du kommer att ta fram mycket statistik och göra utredningar som du också genomför djupgående analyserar av, på både enskild samt aggregerade nivå. Syfte är att se större samband och systematiska brister och utifrån dessa kunna föreslå åtgärder för bristerna. Du kommer ha kontinuerliga möten där ni bland annat tar fram säkerhetshöjande åtgärder, bidrar till den årliga trafiksäkerhetsrapporten etc. Du kommer också delta i olika forum t.ex. stormöten med branschen, den årliga trafiksäkerhetskonferensen osv, där du vid vissa tillfällen också presenterar statistik och analyser.

I arbetsgruppen kommer du ha ett mer övergripande ansvar över statistik. Det innebär t.ex. att ta fram statistikunderlag, se över vad vi har för systemstöd samt att kolla närmare på hur vi kommunicerar vår statistik. 

Några ord från din framtida chef

Jag heter Tobias Lindberg och jag är din framtida chef. Jag uppskattar själv när en chef vågar ta beslut och är empatisk, och därför försöker jag alltid agera och vara så i min egen chefsroll. Vidare är jag en chef som är bra på att hantera förändringar och är rak och tydlig. Jag lägger också stor vikt vid att alla medarbetare ska må bra och ha en sund balans mellan arbete och fritid.

Hoppas att just du är intresserad av att komma och jobba med mig och mitt team!

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är analytiskt och har förmågan att se logik och samband i komplex information som du sedan drar slutsatser av i ett helhetsperspektiv. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren, lika väl som du gärna gör presentationer både i mindre och större sammanhang. Du driver arbetet framåt och samarbetar gärna med andra. 

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning (180 hp/120 p) inom statistik, analysområde eller likandande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av att genomföra analyser på aggregerade nivå inom trafiksäkerhet på järnväg
  • har flerårig erfarenhet av att ta fram statistik inom området trafiksäkerhet järnväg

Det är meriterande om du

  • har arbetat inom järnvägsbranschen hos operatörer

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräpposten.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej