Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 15 augusti.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Vi söker just nu projektingenjörer som vill bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg. Så för dig som vill vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i programmet Nya stambanor.

Om jobbet

Som Projektingenjör kommer du att arbeta med utvecklingen av den nya höghastighetsjärnvägen som knyter samman Sveriges tre största städer. Här kommer du att arbeta på en central avdelning med systemutvecklingsfrågor inom något av områdena teknisk kravställning, teknisk systemarkitektur, utformning av underhållssystem, forskning och innovation eller med att stödja övergripande verksamhetsleding. I rollen som Projektingenjör arbetar du nära projektledaren för ditt sakområde där du kommer att ha en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter. Du stödjer bland annat projektledningen genom att arbeta med utredningar, beslutsunderlag, kravhantering, mötesplanering, uppföljning och administration. På sikt kommer du själv att leda tekniska utredningar som en del i din framtida utveckling. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleingenjörsexamen med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet som vi kan se motsvarar behovet för tjänsten.
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du en problemlösare med god kommunikationsförmåga. Du är duktig på att samarbeta och har förmåga att ta initiativ. Du är trygg i dig själv och gillar att ta dig an nya utmaningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

  • projektarbete
  • infrastruktur och järnväg
  • sharepoint
  • kravhantering (t ex Doors NG)
Övrig information

Valbara placeringsorter: Örebro, Norrköping, Linköping, Göteborg, Malmö

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-15

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej