Inaktiv platsannons

Avdelningschef Förarprov Väst i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Förarprov Väst. Vi vill ha din ansökan senast den 16 augusti.

Som avdelningschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Är du en chef som får andra att lyckas? Nu söker vi en avdelningschef till Förarprov Väst som vill bidra till trafiksäkerheten i Sverige!

Hos förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Vårt mål är trafiksäkra, risk- och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en resultatenhet i Trafikverket och har cirka 550 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Om jobbet

Som avdelningschef ansvarar du för att leda, styra, samordna och utveckla Förarprovs verksamhet inom avdelning Väst. Du rapporterar direkt till chefen för Förarprov. Som en del av Förarprovs ledningsgrupp bidrar du till goda resultat och strategisk utveckling för Förarprovs hela verksamhet samt för att etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer med andra enheter inom Förarprov.

I din roll som avdelningschef för avdelning Väst leder du åtta direktrapporterande enhetschefer och en geografiskt spridd verksamhet från Örebro till Halmstad. Du har personal-, budget- och resultatansvar för avdelningen. Din uppgift är att leda och stödja cheferna i såväl dagliga verksamhetsfrågor som det långsiktiga, strategiska utvecklingsarbetet. Tillsammans med dina kollegor och stödfunktioner inom organisationen så är du en viktig del i Förarprovs arbete med att bidra till trafiksäkerheten i Sverige.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell chefserfarenhet inklusive budget, verksamhets-, och personalansvar med goda resultat
  • har flerårig erfarenhet från verksamhet med många externa kundkontakter och olika målgrupper
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet

  • från offentlig verksamhet
  • av att leda andra chefer
  • av strategiskt ledningsgruppsarbete
  • av att leda geografiskt spridd verksamhet
Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, i vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap.

Placering av tjänsten är i Göteborg eller Solna.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE. Du kan göra en intresseanmälan på SOURCE hemsida http://www.source-executive.se eller ansöka direkt via Trafikverkets hemsida. Sista ansökningsdag är 2021-08-16. Tester förkommer.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej