Inaktiv platsannons

Systemtekniker IT i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker IT. Vi vill ha din ansökan senast den 13 augusti.

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT och har en vilja att utvecklas inom området datakommunikation tele/järnväg. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Sektionen datakommunikation tele järnväg ansvarar för samtlig telekommunikation för järnvägens behov i Trafikverkets eget IP-nätverk.

Som systemtekniker på IKT Tele har du en viktig uppgift i att planera, projektera och leverera beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets operativa IP-nät. Du ansvarar och deltar i vår IKT:s leverans till Trafikverkets verksamhetsområden och investeringsprojekt, innehållande planering, design, projektering, dokumentation och leverans av kommunikation och nätlösningar.

Du kommer också att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar samt viss ekonomiskt uppföljning. Därtill kommer du att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera närverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Arbetet bedriver du både självständigt samt tillsammans med dina kollegor. Visst arbete av arkitektonisk natur förekommer exempelvis i form av design av nätutbyggnad.

Vi arbetar med tidsramar samt analyserar och utvärderar självständigt olika handlingsalternativ. Resor i Sverige och utlandet i mindre omfattning kan komma att ingå i tjänsten. Ej schemalagt arbete nattetid kan förekomma. Enheten står inför många spännande utmaningar där fortsatt anpassning och utveckling av verksamheten är en förutsättning. I rollen verkar du för att både kunna svara upp inför dessa utmaningar och för att säkerställa att enheten fortsatt kan verka i befintliga uppdrag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har förmågan att både arbeta enskilt och i samverkan med andra. Du har en god samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och relaterar på ett lyhört och smidigt sätt. Kundens behov och förväntningar har du alltid i fokus och du är van med att arbeta mot uppsatta mål. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare, din höga självdisciplin är en naturlig del i din personlighet. Du har förmåga att förstå din roll i en helhet och har även förståelse för att samverkan av olika delar i ett projekt är viktigt för att kunna uppnå en bra slutleverans.

Vi söker dig som

  • har minst treårig gymnasieutbildning inom teknik och/eller teletransmission
  • har erfarenhet av nätverkslösningar och dess uppbyggnad
  • har erfarenhet av IP-teknologi
  • har god kunskap om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har ett teknikintresse som gör att du snabbt kan förstå hur tekniken kan bidra för att uppnå mål och hur du lättare kan se förbättringar och dess möjligheter

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av nätdesign, larminsamling, konfigurering av nätverksutrustning, övervakning och felsökning i IP-nät, servrar samt brandväggar
  • har erfarenhet/kunskap om Trafikverkets investerings-och anläggningsprojekt
Övrig information

Skypeintervjuer är planerade enligt preliminär tidplan den 2/9 och 3/9.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-13

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej