Inaktiv platsannons

HR-generalist inriktning rekrytering i Helsingborg

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

HR-generalist inriktning rekrytering

Sökes till Helsingborg

Vill du ingå i ett engagerat och kunnigt HR-team hos oss på Peab? Nu söker vi en vikarierade HR-partner med fokus på rekrytering. För att trivas i rollen oss ser vi att du är bra på att skapa relationer, självgående och flexibel.

 

Peab är Sveriges största bygg- och anläggningsföretag och vi arbetar med många spännande projekt, stora som små, som utvecklar vårt samhälle. Vi söker nu dig som tillsammans med oss vill stötta chefer och medarbetare inom affärsområdena Bygg samt Anläggning i Region Syd. Du kommer ingå i ett team bestående av HR-chef samt 9 HR-Partners.

Om tjänsten 

I rollen som HR-generalist har du huvudansvaret för rekrytering i regionen och agerar ett tryggt och vägledande stöd till rekryterande chefer och ansvarig HR i organisationen. I din roll ansvarar du även för att synas på universitet/högskolor och yrkeshögskolor genom mässor och riktade aktiviteter, allt för att skapa relationer med aktuella studenter och stärka vårt varumärke. Du arbetar både tjänstemän och hantverkare, och har ansvar för att anställa in praktikanter i regionen.

 

Tjänsten är baserad på vårt kontor i Helsingborg eller Malmö.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Driva hela rekryteringsprocesser, från annonser till anställning, av tjänstemän och yrkesarbetare.
  • Yttersta ansvaret i frågor kring rekrytering, utveckla rekryteringsprocessen löpande och vara behjälplig i vårt rekryteringssystem.
  • Personlighetstester i TalentQ med återkoppling till kandidater.
  • Arbeta med search.
  • Främsta kontaktperson mot universitet, högskolor och yrkeshögskolor i regionen. Delta i skolors ledningsgrupper och vara kontaktperson in mot nya utbildningar inom vår bransch.
  • Stöd till chefer i generella HR-frågor samt personaladministration

Kvalifikationer:

  • Du har ett stort engagemang för rekrytering och intresse för HR-frågor samt relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi finner likvärdig.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift
  • B-körkort och egen bil
  • Meriterande: Certifiering i TalentQ

Personliga egenskaper

Du har god erfarenhet av att stödja medarbetare och chefer. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och har en god förmåga att koordinera och driva processer framåt. Du är initiativtagande och tycker om att arbeta självständigt samt ser vikten och vinsten av långsiktiga relationer, både internt och externt. Du kommunicerar öppet och professionellt. Som person tycker du alltid det är roligt att träffa nya människor, du är kreativ, lösningsorienterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Vikariat
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: HT 2021. Vikariatet är på cirka 18 månader. 

 

Jag hoppas att detta låter intressant för dig. Tveka inte, skicka in din ansökan idag, vi tillämpar löpande urval.

person: HR-chef Kristin Berg 073 337 40 37

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2021-07-16

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Helsingborg | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)