Inaktiv platsannons

Junior BI analytikerDin framtida rollVem är duKvalifikationerMeriterande i Solna

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Junior BI analytiker

Sökes till Solna, Förslöv

I vår nyinrättade CSO organisation ansvarar vi för Peabs digitaliseringsresa för att tillsammans med verksamheten ta Peab in i framtiden. Vi behöver nu förstärka med en Junior BI Analytiker som brinner för att omvandla verksamhetsbehov till lösningar som hjälper Peab styra mot sina strategiska mål. Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av analys av data och ett starkt personligt driv att analysera och lösa komplexa uppgifter.

Din framtida roll

Som Junior BI Analytiker agerar du som brygga mellan kravställare och utvecklingsteamet. Detta är en instegsroll där du tillsammans med övriga utvecklingsteamet kommer arbeta med krav, datainsamling, definitioner av dimensioner och mätetal, konceptuella modeller och visualisering i PowerBI. Vidare kommer du vara den som koordinerar och ansvarar för supporten av våra PowerBI appar tillsammans med verksamheten.

I ditt arbete får du möjlighet att lära känna Peabs många spännande verksamheter och våra engagerade medarbetare. Du och dina kollegor kommer att stötta hela Peabkoncernen, dess producerande verksamheter såväl som stödfunktioner.

Vem är du
  • Du trivs i en miljö i ständig förändring
  • Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, samt har erfarenhet av att dokumentera och arbeta med styrande dokument inom området
  • Du är analytisk, strukturerad och har en hög känsla för kvalité i dina leveranser
  • Du är initiativtagande och har en god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att driva egna arbetsuppgifter, prioritera och ta ansvar för ditt arbete.
  • Du är en lagspelare som kan arbeta i team, då arbetet bygger på samarbete mellan medarbetare med olika kompetenser inom teamet såväl som i övriga koncernen
  • Du vet värdet av att leverera i tid
Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att samla och strukturera större mängder data till analyser och gemensamma nyckeltal. Du har förmågan att lyfta ut det viktigaste och presentera det på ett lättförståeligt sätt. Det är även viktigt att du har förståelsen för olika typer av tvingande regelverk och affärslogik som är relevanta för vår verksamhet. Har du tidigare arbetat med datalager och har förståelse för dess uppbyggnad så är det ett plus. Då arbetet innebär stora kontaktytor och att support är en viktig del i tjänsten ser vi vidare att du är serviceinriktad, har ett positivt förhållningssätt och införskaffar relevant information eller kunskap när det behövs.

Relevant högskole-,universitetsutbildning med analysfokus ex ekonomi/finans, systemvetenskap, statistik eller likvärdigt.

Meriterande
  • Kunskap om PowerBI och att utveckla BI-applikationer
  • Kunskap om SQL och hur en databas är uppbyggd samt att modellera data.

Din placering kommer att vara på kontoret i Förslöv eller Solna och du ingår i vår systemutveckling & Business Intelligence grupp, Peab Utveckling AB, och rapporterar till MDM & Analytics-chef.

Alla frågor avseende tjänsten hänvisas till Martin Allard, MDM & Analytics-chef,  tfn 0733 371197 eller martin.allard@Peab.se

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2021-08-08

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)