Inaktiv platsannons

Produktchef Vill du bli medarbetare på Pågen?Arbetsmiljön i fokus i Malmö

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

Produktchef

 

Att jobba hos oss

Vi erbjuder dig att vara med på en internationell tillväxtresa i ett svenskt livsmedelsföretag med passion för bröd och bakning. Vi har produktion direkt i huset där samarbete är en självklarhet för produktutveckling av framtida succéer. Pågen har en entreprenörsdriven kultur med korta beslutsvägar och stark lokal förankring. Du blir en del av ett erfaret och engagerat team med stor samlad kompetens. Vi är en arbetsplats med stor gemenskap och framtidstro som visar omtanke om människor, samhälle och miljö. Hållbarhet är högt prioriterat hos oss på Pågen, det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd i flera generationer. Vi påverkar där det gör störst skillnad, vi kallar det hållbarhet på riktigt. 

 

Om rollen

Pågen söker nu en erfaren och driven Produktchef med ansvar för Pågens söta sortiment som inkluderar internationella varumärken som Gifflar. Ditt främsta ansvar blir att driva, vårda och utveckla sortimentet och dess försäljning med konsumenten i fokus, på tvärs av flera marknader. Med eget resultatansvar tar du tillsammans med marknadschefen fram och genomför varumärkes- och affärsplaner med målsättning att ta Pågen till nästa nivå gällande försäljning och lönsamhet. Placeringen är i Malmö och du rapporterar till Marknadschefen för söta bröd och ingår i företagets marknadsavdelning.

 

Med mål att driva tillväxt både för existerande sortiment och nylanseringar, så kommer du att leda tvärfunktionella team bestående bla av bageriet i Göteborg, produktutveckling, kvalitet, KAM, kategori, säljkår, landschefer & exportavdelningen.

 

Du trivs och blir engagerad av att känna ett helhetsansvar för dina produkter, vilket bland annat innebär:

  • Driva och vårda existerande sortiment
  • Ansvarig för produktnorm
  • Ansvar för konceptutveckling av nya produkter och sortiment från idé till färdig lansering
  • Projektleda produktutvecklings- och marknadsprojekt
  • Optimering och renovering av befintligt sortiment inkl. kvalitetsförbättring
  • Planera, driva och följa upp kampanjer och nylanseringar
  • Taktiskt kommunikationsansvar
  • Driva lönsamhet och tillväxt
  • Analys och uppföljning av marknadsaktiviteter samt initiera actions vid behov
  • Budgetansvar inom definierat område
  • Prissättning

 


Bakgrund

Vi söker dig som har minst 3–6 års erfarenhet från en liknande position och gärna kompletterande erfarenhet från andra funktioner och/eller branscher. Du är utbildad civilekonom, med inriktning marknadsföring, strategi eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning av NPD-projekt i tillverkande industri, gärna på tvärs av flera marknader. Erfarenhet av att arbeta med marknadsdata och analys.

 

Profil

Som person är du affärsmässig, handlingskraftig och prestigelös. Du är en erfaren projektledare som arbetar strukturerat med god förmåga att leda tvärfunktionella team samt engagera både internt och externt. Du arbetar proaktivt och självständigt, men är samtidigt en lagspelare med förmågan att se helheten. Du trivs med högt tempo och snabba förändringar. Du är mål- och resultatinriktad med ett ”proven track-record”. Du arbetar insiktsbaserat utifrån konsumentinsikter, är analytisk samt har goda kommunikationsegenskaper.

 

Du tycker om komplexa projekt där såväl teoretiska som praktiska och tekniska parametrar ingår. Du trivs och blir motiverad av att växla mellan det stora perspektivet och detaljerna.

För att lyckas i rollen som Produktchef bör du ha ett stort intresse för att utveckla och stärka vår marknadsposition samt ha intresse för bröd, sensorik, bakningsprocesser och produktion.

 

 

Välkommen till oss!

 

Vill du veta mer om Pågen?

Besök gärna vår hemsida eller sociala medier för att lära dig mer om vår spännande verksamhet.

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Pågen med HEIM Executive.  Ansök gärna redan idag.

För mer information om rollen kontakta gärna Rekryteringskonsult Karin Hultenheim, HEIM Executive AB, , mobil 0761360800.

Vill du bli medarbetare på Pågen?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot spontanansökningar utan hänvisar alla sökanden till våra lediga tjänster som läggs upp här på vår hemsida. Kopplat till dessa kan vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR-lagen.

Arbetsmiljön i fokus

En god arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta baka bröd till kommande generationer, t.ex. att:

  • löpande se över arbetsmiljön, bedöma risker, åtgärda och följa upp för att förebygga risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa.
  • skapa en stimulerande arbetsmiljö som ger möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling.
  • ha nolltolerans mot diskriminering, kränkande särbehandling och trakasserier.
  • mångfaldsaspekten alltid vägs in vid rekryteringar jämte verksamhetens behov av kompetens.
  • satsa på hälsofrämjande insatser och ha ett generöst friskvårdsprogram för medarbetarna.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej