Inaktiv platsannons

Vägtrafikledare i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Vägtrafikledare. Vi vill ha din ansökan senast den 4 augusti.

Som Vägtrafikledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vill du arbeta som vägtrafikledare i en framtidsbransch? På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken.

Som vägtrafikledare kommer du bland annat att övervaka det statliga vägnätet i region nord. Du kommer kontinuerligt att ge trafikinformation via webb, trafikradio och telefonkontakt. Kommande trafikpåverkande händelser såsom väder och trafikstörande arbeten kommer du analysera samt prognostisera. Trafikledningscentralen är ofta   när något oförutsett händer. Vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken sköter du störningshanteringen för att bibehålla största möjliga framkomlighet genom att styra samt leda trafiken med hjälp av olika tekniska system och kameror. Du kommer att stödja krisledningen vid avvikande händelser, främst informationshantering.

Som vägtrafikledare inleder du med att gå en utbildning om cirka tre månader vilken innefattar en blandning av teori och praktik med handledare på plats på Trafikcentralen. Efter det arbetar du med övervakning av handledare under en period. Som Vägtrafikledare arbetar du aldrig ensam och även om du tar många beslut själv är stödet som du får samt ger kollegor en viktig del i att skapa största möjliga nytta för samhället.

Kvalifikationer

Som Vägtrafikledare är du vetgirig; håller dig à jour inom sin profession och ditt expertområde, omvärldsbevakar samt trendspanar. Du är serviceinriktad; är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra genom att anstränga dig för att leverera lösningar. Som Vägtrafikledare är du analytisk; löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är flexibel; har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar.


Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning...
  • har körkort för personbil.
  • har god geografisk kunskap om aktuellt vägtrafikområde

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet från vägtrafikområde, trafikledning eller trafikinformation.
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.


Bifoga ENDAST CV, inget personligt brev.


Rekryterande chef är tillgänglig för eventuella frågor vecka 29.

Första urvalet sker i vecka 33.

Tester vecka 34.

Intervjuer är planerade i vecka 35.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 


Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-04

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej