Inaktiv platsannons

Regionchef Stockholm till Åhléns

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet är ett dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 28 juli 2021
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Är du en engagerad ledare som har erfarenhet från retail och gillar att arbeta mot uppsatta mål, då kan detta vara jobbet för dig! Nu söker vi en Regionchef för Åhléns Region Stockholm.

Åhléns fysiska och digitala varuhus är den plats där vi möter kunden och guidar till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter samt lösningar för livets alla dagar. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig välkomna hos oss, känna att det är enkelt att handla, känna sig inspirerade och kunna lita på oss. Åhléns är ett värderingsstyrt företag och med omtanke som drivkraft vill vi på så sätt förenkla, förbättra och förgylla våra kunders vardag.

Utmaningen vi erbjuder:

Åhléns befinner sig i en kraftig förändringsfas där stort fokus bland annat ligger på lönsamhet, att skapa starkare erbjudande inom våra affärsområden samt att bli ett ännu mer attraktivt varumärke. Som Regionchef är du drifts-, sälj- och resultatansvarig för de 14 varuhus som ingår i din region. Du kommer bland annat att:

  • ansvara för att förbättra lönsamheten i regionen

  • ansvara för att säkerställa att vi har kompetenta ledare och vidareutveckla dessa.

  • ansvara för att utveckla retailaffären i din region i form av utveckling av kundvarv, sortimentsmix och organisation.

  • aktivt delta i Säljledningen för att förbättra och utveckla Åhléns

Du ingår i Försäljningsledningsgruppen inom Retail tillsammans med övriga RC, HR och chef Visual Merchandising och som leds av Försäljningschef Retail Sverige. Du rapporterar till Försäljningschef Retail Sverige Andreas Stenman.

Som Regionchef förväntas du resa till samtliga varuhus i din region regelbundet. Regionen består av varuhus i Storstockholm samt Nyköping, Katrineholm och Visby.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Regionchef är du mål- och resultatinriktad och har förmågan att engagera och motivera andra för att nå uppsatta mål. Du har en mycket god förmåga att leda på distans. Du är drivande och kan arbeta i ett högt tempo, vilket också innebär att du kan prioritera ditt arbete. Du är affärsmässig, tydlig och kommunikativ. Vi ser att du har en god analytisk förmåga och kommer med idéer för nya arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt ledarskap.

Till oss tar du med dig:

  • Erfarenhet av liknande uppdrag, gärna inom detaljhandeln

  • Erfarenhet av att hantera både operativa och strategiska frågor

  • Minst 5 års erfarenhet av att leda andra ledare

  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

  • Relevant utbildning inom ekonomi och försäljning

  • Det är meriterande om du har erfarenhet av distansledarskap sedan tidigare

  • Meriterande med erfarenhet av affärsutveckling och projektledning

  • Meriterande med erfarenhet av att knyta ihop den fysiska försäljningen med den digitala för att skapa den optimala kanalupplevelsen för kund

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning och start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är ambitiösa och vill ge allt på jobbet men värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej