Inaktiv platsannons

Erfaren arkitekt till samhällsutvecklingsprojekt i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Erfaren arkitekt till samhällsutvecklingsprojekt. Vi vill ha din ansökan senast den 18 augusti.

Som arkitekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker dig som är en erfaren arkitekt och har ett stort engagemang för samhällsutveckling!

Trafikverket har höga ambitioner när det gäller att skapa vackra, funktionella och hållbara anläggningar. Infrastrukturen är en del av vår offentliga miljö och den ska utformas enligt de arkitekturpolitiska mål och miljökvalitetsmål som riksdagen beslutat. 

I rollen som arkitekt på Trafikverket arbetar du med att utveckla goda miljöer i mötet mellan människa, stad och infrastruktur. Som arkitekt i vårt verksamhetsområde Stora projekt får du möjlighet att arbeta i flera utvecklande projekt. I huvudsak kommer du att arbeta i program Hässleholm-Lund, som är en del av Nya stambanor, men du får också möjlighet arbeta med andra stora projekt i Syd- och Västsverige. 

Du är del av ett team med andra specialister, både inom Trafikverket och med externa samarbetsparter, där ni alla arbetar mot samma mål. Du ger kvalificerad rådgivning till projekten i frågor som rör väg- och järnvägsarkitektur samt stationsmiljöer och tillsammans bidrar ni till att hitta de bästa lösningarna ur ett helhetsperspektiv. Som arkitekt har du en viktig del i dialogen med andra myndigheter såsom exempelvis kommuner, regioner och andra intressenter.

Du arbetar självständigt, men är också en del av ett nätverk av övriga arkitekter inom Trafikverket. I arbetet ingår också att initiera och driva utvecklingsprojekt samt delta i Trafikverkets strategiska arbete. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med kollegor från olika verksamheter och specialistområden, vilket innebär goda möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Du

Då arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt, så är det viktigt att du har en god förmåga att skapa goda relationer med andra. Du arbetar lyhört för att hitta lösningar som gynnar projekten på bästa sätt. Du är trygg i att tala inför grupp och har en god förmåga att kommunicera budskap till din omgivning på ett engagerande och pedagogiskt sätt. Din problemlösningsförmåga är god, och du ser problemställningar och lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Slutligen arbetar du konstruktivt och planerar och strukturerar ditt arbete på ett självständigt sätt.

Vi söker dig som

  • har gedigen erfarenhet av att arbeta som arkitekt
  • har några års erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt i stadsmiljö
  • har några års erfarenhet från fysisk planering/planläggningsprocesser, såsom järnvägsplan, översiktsplan, programskede eller detaljplan
  • har universitets- eller högskoleexamen inom arkitektur alternativt annan högskoleutbildning inom området som vi bedömer likvärdig
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska
  • har goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av att arbeta med arkitektur i offentliga miljöer, till exempel sjukhus, köpcentrum, högskolor eller stadsrum
  • har teoretisk kunskap och/eller praktisk erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsperspektiv, såsom till exempel sociala konsekvensanalyser
  • har erfarenhet att arbeta som beställare
Övrig information

Rekryterande chef är åter från semester vecka 33 och kan då svara på eventuella frågor om tjänsten.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga ett personligt brev, det räcker med ett CV.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-18

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej