Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 13 augusti.

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi inom Underhållsdistrikt Öst Stockholm planerar, genomför och utvecklar underhållet på det statliga vägnätet i Stockholms län, genom både förebyggande och långsiktigt underhåll. 

Som projektingenjör stödjer du två projektledare inom vägmarkering/vägassistans och smärre miljöåtgärder inom väg.

Du kommer ha en stor variation av arbetsuppgifter, med fokus på planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du kommer även strukturera och administrera projekten i våra projektsystem samt att följa upp verksamheten. Du bistår i omvärldskontakter såsom kontakter med myndigheter, entreprenörer, fastighetsägare samt andra intressenter. Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med de projektledare du arbetar tillsammans med.

Jag som blir din chef heter Ingvar Arebratt. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som projektingenjör har du lätt för att samarbeta med andra och kan även arbeta självgående. Du är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. För att lyckas i rollen har du god problemlösningsförmåga och en god förmåga att planera, strukturera och koordinera.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har aktuell relevant arbetslivserfarenhet av projektarbete, ex projektledning, projektplanering, projektadministration
  • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att driva projekt och då ha arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har arbetat inom vägmarkering, vägassistans och/eller miljöåtgärder inom väg
Övrig information

Webbaserade tester kommer vara en del i denna rekryteringsprocess. Rekryterande chef Ingvar Arebratt finns tillgänglig för ev. frågor under v. 32.

Intervjuer sker via Skype och är preliminärt planerade till den 27, 30, och ev. 31 augusti.

Placeringsort: Solna

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-13

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej