Inaktiv platsannons

Teknikingenjör Datasamordning i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknikingenjör Datasamordning. Vi vill ha din ansökan senast den 11 augusti.

Som teknikingenjör datasamordning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du arbeta som teknikingenjör inom digital projekthantering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom enheten digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar.

I rollen kommer du, tillsammans med andra kollegor, att arbeta som stöd i våra stora investeringsprojekt. Digital projekthantering följer hela byggprocessen från planering till avslut och överlämning till förvaltning. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika kravställningar och förvaltningssystem.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stötta och avlasta specialisterna inom digital projekthantering i ett program. Specialisterna är sakkunnig och sammanhållande gällande arbetssätt för informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst och säker informationshantering. Du kommer även att medverka vid uppföljning av leveranser.

"Varför jag tycker att det är extra kul att jobba på beställarsidan är för att det är vi som är del i utvecklingen inom Digital projekthantering i branschen. Att dessutom få vara med att forma ett hållbart samhälle som sätter avtryck i framtiden är något jag tycker är väldigt häftigt" berättar en Teknikingenjör inom program Mälarbanan.

Kvalifikationer

Vem är du?

Arbetet kräver en god kommunikationsförmåga för att kunna förmedla budskap till mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Du behöver också kunna ta eget ansvar, vara självgående och drivande i din roll. Rollen innebär mycket kontakter, både internt och externt, så det är viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har lämplig univeristets- eller högskoleutbildning
  • har minst något års aktuell erfarenhet av digital projekthantering, datasamordning eller informationssamordning
  • har erfarenhet av anläggningsbranschen järnväg och/eller stor organisation
  • har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem som tex SharePoint, ProjectWise, eller Chaos
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att tillämpa regelverk och kravdokument
Övrig information

Placeringsort: Norrköping eller Södertälje

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-11

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej