Inaktiv platsannons

Markförhandlare i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Markförhandlare. Vi vill ha din ansökan senast den 22 augusti.

Som markförhandlare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra projekt.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor ordna markåtkomst för projekten, förhandla om ersättning för köp av och intrång i fastigheter, upprätta fastighetsrättsliga avtal, handha skadereglering/tvister och delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du medverkar vid framtagandet av vägplaner och järnvägsplaner, upprätthåller kontakter och informerar fastighetsägare under plan- och genomförandeskeden, hanterar värderings-, förhandlings- och avtalsfrågor samt ansvarar för fastighetsrättsliga och skadeförebyggande frågor. Du är också Trafikverkets representant inför lantmäterimyndighet och biträder juristerna vid domstol i fastighetsfrågor.

Kvalifikationer

Du

Som person ser vi att du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter, med hjälp av din goda problemlösningsförmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter med markägare, allmänhet och andra intressenter är det viktigt att vara en god relationsbyggare som bygger nya nätverk, vårdar befintliga och inger förtroende. Du har god kommunikativ förmåga och förmedlar budskap på ett enkelt och lyhört sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god samarbetsförmåga och du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri eller annan utbildning med inriktning mot fastighetsrätt
  • har flera års erfarenhet av fastighetsrättsligt arbete
  • uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska, då rättsliga dokument upprättas i tjänsten
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet inom infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • har flerårig erfarenhet av förhandling inom det fastighetsrättsliga området
  • har flerårig erfarenhet av värdering inom det fastighetsrättsliga området
  • har flerårig erfarenhet av markåtkomstfrågor
Övrig information

Rekryterande chef är tillbaka från semester vecka 33 och kan då besvara eventuella frågor om tjänsten.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Du behöver därför inte bifoga ett personligt brev, det räcker med ett CV och att du besvarar frågorna noga.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-22

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej