Inaktiv platsannons

Enhetschef till Underhållssystem och Överlämning, Nya Stambanor i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef till Underhållssystem och Överlämning, Nya Stambanor. Vi vill ha din ansökan senast den 23 augusti.

Som Enhetschef till Underhållssystem och Överlämning, Nya Stambanor på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

För dig som vill vara med i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i programmet Nya stambanor.

Drivs du av att få vara med från början, forma och bygga upp en verksamhet samt utveckla framgångsrika team? Lägger du mycket fokus på samarbete och ser vikten av en nära samverkan med din omgivning? Då kan du vara vår nya enhetschef!

Om jobbet

-Eftersom rollen finns i en relativt nyetablerad del av vår verksamhet, skapar det goda möjligheter att påverka dess innehåll och utvecklingsmöjligheter. En annan fördel är att vi är en liten ledningsgrupp, vilket skapar utrymme för korta beslutsvägar och regelbundna diskussioner som i sin tur bidrar till en god stämning, berättar en blivande enhetschefskollega till dig.

I uppgifterna ingår att ansvara för att utveckla, leda och följa upp enhetens verksamhet och medarbetare. Vi är en ny organisation som är under uppbyggnad där mycket fokus just nu är att utveckla och bygga upp verksamheten inklusive att rekrytera och utöka enhets resurser. Du kommer att ha personalansvaret för enhetens idag fyra medarbetare, men på sikt är målbilden att enheten omfattar cirka 10-12 medarbetare som arbetar inom enhetens ansvarsområden. Enhetens ansvarsområden omfattar ledning och styrning av utformningen av underhållssystemet, planering och genomförande av överlämning, utveckling av digital anläggningsinformation samt samordning av arbetet med forskning och innovation inom Programmet för Nya Stambanor. En central del i ditt arbete som enhetschef är samarbetet och samverkan inom Trafikverket med andra verksamhetsområden.

I rollen som enhetschef ingår även att delta och bidra till ledning, uppföljning och utveckling inom avdelningen Systemutveckling där du kommer ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Din närmaste chef blir avdelningschefen för Systemutveckling Nya Stambanor och du kommer att sitta med i ledningsgruppen för avdelningen.

-Det roligaste är utan tvekan dialogen med alla kompetenta, engagerade och lösningsinriktade medarbetare, som har ett stort intresse och engagemang i de uppdrag vi arbetar med samt är väldigt bra på att hitta lösningar som gör att vi tar viktiga steg framåt mot bästa möjliga slutprodukt, fortsätter enhetschefskollegan.

Tjänstens placeringsort är Göteborg, Norrköping, Linköping, Malmö, Jönköping eller Kristianstad.

 

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du är samarbetsinriktad, skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Därutöver har du en stor analytisk förmåga och kan växla mellan detaljer och helhetssyn.

Vi söker dig som har

  • högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk eller annan relevant inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • något års erfarenhet av att leda verksamhet och leverera resultat i tidigare roller, som till exempel projektledare
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete inom alternativt gentemot offentlig sektor eller statlig förvaltning
  • erfarenhet av arbete inom infrastruktur och järnväg

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla förstaintervjuer via Skype den 7-9 september.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-23

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej