Inaktiv platsannons

Kundtjänsthandläggare/Provförrättare (VISSTID) i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare/Provförrättare (VISSTID). Vi vill ha din ansökan senast den 16 augusti.

Som Kundtjänsthandläggare/Provförrättare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra kunder i receptionen. I arbetsuppgifterna ingår det att förrätta kunskapsprov både i grupp, individuellt och ibland med tolk. I samband med kunskapsproven genomför du ID-kontroller. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och vid bokning av provtider.

Som kundtjänsthandläggare möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar. Du arbetar vid behov i en timanställning som i viss utsträckning innefattas resor till kontorets mottagningsort Bollnäs. Tjänstgöring på kvällstid och helger kan förekomma i begränsad omfattning.

I den här tjänsten är ett välkomnande bemötande och tydlig information avgörande för att våra kunder alltid ska få bästa möjliga förutsättningar för att visa sina kunskaper. Tidvis innebär arbetet högt tempo så du behöver trivas med det som en del i arbetet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen ser vi att du har ett starkt kundfokus, god samarbetsförmåga och har förmåga att vara flexibel. Du kommer träffa nya människor varje dag, därför är det viktigt för oss att du är kommunikativ och kan förmedla ditt budskap på ett tydligt och respektfullt sätt. Du är strukturerad och självständig i ditt problemlösande. 

Vi söker dig som

  • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
  • har minst ett års erfarenhet av arbete i kundtjänst eller reception med frekventa personliga kundkontakter
  • har god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal
  • har körkort för personbil
Övrig information

OBS! Anställningsformen är en timanställning, där du är ersättare vid frånvaro och semester hos ordinarie personal. Antalet timmar kan därför vara oregelbundet.

I denna rekrytering kommer vi att använda oss av webbaserade personlighets- och färdighetstester som en del i urvalsarbetet. Dessa kommer att skickas ut via mail strax efter sista ansökningsdagen. 

Intervjuer sker via Skype.

Placeringsort: Gävle

Eventuella frågor besvaras via mejl av rekryterande chef Yvonne Ringström-Sjöstedt mellan 9-16 augusti: yvonne.ringstrom-sjostedt@trafikverket.se

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-16

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej