Inaktiv platsannons

Projektledare järnvägsunderhåll, Elkraft i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare järnvägsunderhåll, Elkraft. Vi vill ha din ansökan senast den 23 augusti.

Som projektledare inom elkraft för järnvägsunderhåll på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Nu söker vi projektledare till Järnvägsunderhåll distrikt Nord med möjlig placering i Umeå, Skellefteå, Luleå, Kiruna eller Örnsköldsvik.

Om jobbet

Som projektledare för underhållsprojektet, Icke Linjebunden Kraft arbetar du såväl operativt som strategiskt med fokus på att driva, leda och att samordna arbetet i projektet. Du leder ett projektteam och ansvarar för att underhållsentreprenaden genomförs enligt avtalat kontrakt.

I rollen ingår att genomföra uppföljningar och analyser, ta fram förbättrings- och åtgärdsförslag, för att säkra framdriften i projektet med avseende på Tid, Kostnad och Innehåll. Du ansvarar även för verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och prognos.

I rollen ingår även att du medverkar i framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av kontrakt samt i kontrakt vara ansvarig för kommunikation gällande kontraktsfrågor. Du har även kontakt med interna och externa parter såsom andra avdelningar inom Trafikverket, allmänhet, kommuner, entreprenörer och andra intressenter inom projektet. Du kommer att vara Trafikverkets representant vid möten och sammankomster som rör frågor inom ditt område.

Din utveckling

Som Projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora och vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos våra ca 1000 projektledare är unik.

Som projektledare inom elkraft erbjuder vi dig tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utveckling tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har

  • erfarenhet av arbete inom högspänningsanläggningar
  • flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektledning (som projektledare, uppdragsledare, byggledare el, underhållsingenjör, projektingenjör etc.)
  • arbetat med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med elteknisk inriktning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • B-körkort och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har relevant erfarenhet från projektledning inom järnväg
  • har erfarenhet från entreprenadbranschen inom järnväg
Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-23

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej