Inaktiv platsannons

Utredare enskild väg i Linköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare enskild väg. Vi vill ha din ansökan senast den 27 augusti.

Som Utredare enskild väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

 Vi söker nu en utredare mot enskilda vägar till vår verksamhet på Underhåll. Som utredare kommer du att tillhöra enheten enskilda vägar som är en nationell enhet med 26 medarbetare placerade på olika orter i landet. Vår uppgift är att fördela statsbidrag till enskilda väghållare för att möjliggöra boende och näringsverksamhet i glesbygd. I dina arbetsuppgifter ingår det att utreda rätten till bidrag enligt gällande regelverk, fördela bidragsmedel samt genomföra tillsyn och omprövning av bidragsrätt. Du utför även uppföljning och avsyning av större underhållsprojekt (särskild drift) samt investeringsobjekt i ditt område. I arbetet ingår även viss rådgivning i vägteknik.

Du har också ansvar för ekonomisk uppföljning samt tidsuppföljning mot delegerad budget. Särskilda utredningar och frågor rörande enskild väghållning ligger ansvarsmässigt också här. Som exempel kan nämnas bevakning av enskilda vägars intresse vid nybyggnation av vägar som leder till förrättningar, remissyttrande samt arbetsgrupper på regional eller nationell nivå.

I arbetet ingår resor inom Sverige, med fokus på Linköpings län.

Tjänsten är placerad på Trafikverket i Linköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180 hp) med inriktning vägteknik eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års relevant och aktuell arbetslivserfarenhet med kundkontakter
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
  • har god datorvana

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av drift och underhåll av vägar, antingen som beställare eller entreprenör

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och utifrån ett helhetsperspektiv skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare är du initiativtagande som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. 

Övrig information

Tester kan förekomma som en del i denna rekryteringsprocess

Placeringsort är Linköping

Intervjuer är planerade till v 37

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-27

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej