Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions inom affärsområde Surveillance ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi har 430 anställda, varav 250 i Göteborg. Övriga finns på våra siter i Syracuse, USA, och i Halden, Norge.

Din framtida utmaning

Är du en erfaren mjukvaruutvecklare som vill jobba med komplexa system?

Då har du hittat rätt.

Vi arbetar med radarnära funktioner som signal- och databehandling. Din uppgift kommer exempelvis vara att realisera komplexa algoritmer för klassificering och följning av luftburna objekt.

Arbetet bedrivs i agila team (Scrum) och vi använder oss av CI (Continuous Integration) och TDD (Test Driven Development).

För att klara våra korta utvecklingsloopar autotestar vi vår programvara och använder de senaste verktygen för mjukvaruutveckling.

Som mjukvaruutvecklare kommer du att designa, implementera och testa programvara till våra radarsystem. Vi utvecklar våra produkter i samarbete med utländska kollegor vilket innebär internationella kontakter och resor.

Den du är idag

Du har teknisk högskoleutbildning, ett genuint intresse för programmering och kompetens inom något eller några av följande områden:

  • Objektorienterad programmering
  • Java
  • Integration och test av programvara

Du gillar att jobba i tvärfunktionella team och att bidra till teamets utveckling. Det är viktigt för dig att samarbeta för att komma framåt och kunna hitta effektiva lösningar.

Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt och är öppen för att prova olika teknikområden.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb)