Inaktiv platsannons

Systemingenjör i Göteborg, Växjö

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom Saab som utvecklar system inom området flygtrafikledning. Systemen används för att effektivisera flygtrafikledning, vilket ställer mycket höga krav på deras säkerhet och tillgänglighet. ATM är världsledande inom ett flertal områden, bland annat fjärrstyrd flygtrafikledning () där flygplatser med hjälp av en 360-graders kameravy kan kontrolleras från annan ort.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns stora möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare. Vi söker nu en duktig och nyfiken systemingenjör för att förstärka den svenska delen av teamet som finns i Växjö och Göteborg. Placeringsort är någon av dessa två städer.

Vår verksamhet finns idag i Göteborg, Växjö, Apeldoorn (Nederländerna) och Syracuse (USA).

Din framtida utmaning

Vi söker en driven systemingenjör som kommer att arbeta med systemdesign och leveranser av våra produkter till kund, från framtagning till driftsättning. Rollen innebär att du arbetar i team med andra systemingenjörer. Teamet ansvarar för tekniska systemlösningar anpassade för flygplatser. Det innebär att teamet driver tekniska designfrågor och gör konfigurationsanpassningar utifrån dialog med produktutvecklare och kunder.

Som systemingenjör hos oss kommer du att ha nära samarbete med våra kunder, slutanvändare, projektledare och utvecklingsteamen. Du kommer att kunna ta stort ansvar i ditt arbete och ha möjlighet att påverka teknikutvecklingen.

Den du är idag

Du är högskole- eller civilingenjör, eller har relevant arbetslivserfarenhet som systemingenjör inom tekniska system. Det är meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

  • Mjukvaruutveckling
  • Nätverk
  • Linux/Unix/Windows
  • Elektronik/El

Som person är du lyhörd och kommunikativ med en god förmåga och vilja att samarbeta med andra och att skapa relationer och nätverk. Du är prestigelös med en god förmåga att ta egna initiativ och strukturera ditt arbete inom teamets gemensamma ramar. Då vi levererar system till hela världen, ex. Europa, Asien och USA, bör du vara beredd på att resa en del i ditt arbete och behöver behärska engelska flytande, både i skrift och tal.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

17-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier, Yrkesutbildning
Ort
Göteborg, Växjö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Universitet/Högskolestudier | Yrkesutbildning