Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör testsystem i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Inom sektionen Test Equipment and Verification i Huskvarna behöver vi förstärka utvecklingsteamet med en kreativ och driven ingenjör. Vi är en del inom Avionics Systems och består i dag av 11 personer.

Sektionens huvudsakliga uppgift är att utveckla testsystem till produkterna inom Avionics Systems, ta fram programvara och drivrutiner till testsystem samt att utföra miljötester på våra produkter. De testsystem som tas fram används under produktutvecklingen och för produktionstester.

 

Din framtida utmaning

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med möjlighet till fördjupning inom flera olika områden. Typiska uppgifter är att specificera/designa testsystem, programmera drivrutiner och testfall, integrera testsystem med produkt och felsökning.

Våra produkter kan innehålla allt från mekanik, elmotorer, elektronik, beräkningsprocessorer, grafikprocessorer, optik och displayer. En spännande utmaning du får hos oss är att sätta dig in i hur de olika produkterna fungerar och ta fram koncept för att testa dem. Du kommer också få möjlighet att ta ansvar för arkitektfrågor och arbetssätt.

Den du är idag

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör eller har motsvarande kunskaper, och som är utbildad inom eller har erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

  • Mätteknik
  • Elektronikkonstruktion
  • Programmering
  • Produktionsteknik

För att passa i rollen vill vi att du är noggrann, driven, strukturerad och nyfiken på ny teknik. Eftersom arbetet innebär en hel del integration så ska du gärna vara praktiskt lagd och van vid felsökning. 

Du har god kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. Att gilla team-arbete är en förutsättning eftersom all utveckling sker inom våra projekt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du är därför välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)