Inaktiv platsannons

Erfarna Projektledare i Solna

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Erfarna Projektledare

Sökes till Solna, Göteborg, Förslöv

Bygg- och Anläggningsbranschen befinner sig i spännande förändring där ökad konkurrens, ny teknik och förändrade omvärldskrav gör att branschen i allt större utsträckning tänker om kring traditionella affärsmodeller, förädlingskedjor och arbetssätt. Det handlar inte minst om att hitta nya och smartare sätt att bygga och att anlägga städer och infrastruktur men också att det görs med ny teknik, produkter och råvaror som är innovativa och hållbara. Digitalisering av branschen kommer att vara avgörande i denna transformation.

Som nordens ledande och närproducerande samhällsbyggare så har vi på Peab samlat resurser och kompetens i en gemensam strategiorganisation, som tillsammans med våra fyra affärsområden, ska leda denna förändringsresa. Denna strategiorganisation består av funktioner inom strategi, CIO, digitalisering, verksamhetsutveckling och PMO vilka jobbar tvärs över koncernen, våra affärsområden och nordiska länder. Vi har precis formulerat en koncernövergripande digitaliseringsstrategi som leds och samordnas av oss i strategiorganisationen.

För att vi i Peab skall ta oss vidare och på riktigt lyckas i vår Digitaliseringsresa med alla de initiativ och utvecklingsprojekt som vi står inför så behöver vi förstärka vårt PMO med några seniora projektledare med gedigen erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och med framgång drivit komplexa digitaliseringsprojekt med strategisk bäring.

Arbetsuppgifter

Arbetet som Projektledare hos oss innebär ett brett ansvar och möjligheter att påverka organisationens utveckling och beslutsfattande.  Vi står inför mycket spännande utmaningar med en omfattande projektportfölj och flertalet strategiska initiativ för att utveckla Peabs verksamhet – något som vi hoppas att du vill vara en del utav och ser som ett intressant nästa karriärsteg för din egen del. Som projektledare hos oss så kommer du få möjligheten till, och ansvar för, att driva ett eller flera förändringsprojekt under vår Digitaliseringsresa. Du kommer att rapportera direkt till vår PMO chef.

Vi satsar aktivt på din personliga kompetensutveckling genom utbildning, nätverkande och erfarenheter i det dagliga arbetet. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö, trivsel och variation i arbetet.

Vem är du?

Vi söker nu engagerade och erfarna projektledare med ett stort eget driv och ett brinnande intresse i att, tillsammans med likasinnade kollegor, medverka till Peabs utveckling och digitalisering. Du känner dig trygg i och behärskar komplexiteten i att utveckla verksamheter med koppling till strategi-, process-/arbetssätt, information och IT. I rollen som projektledare får du verkligen vara med och forma den nya strategiorganisationen samt anta utmaningen i att leda och arbeta med spännande strategiska digitaliserings- och utvecklingsprojekt i en bransch i förändring.

Du gillar att arbeta i ett högt tempo med både operativa och strategiska frågor. Som person är du kund- och lösningsorienterad, affärsmässig, analytisk, drivande, strukturerad och metodisk samt att du även har en hög integritet. Du uppskattar och har lätt för att samarbeta med andra. Att kunna och vilja ge råd och stöd ser vi som en viktig egenskap och att du för egen del engageras av att ”hjälpa andra att lyckas”.

Krav på erfarenhet/kompetens

  • Minst 10 års relevant erfarenhet som Projekt/Programledare och med relevant högskoleexamen eller motsvarande
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda komplexa förändringsprojekt med bäring på både verksamhetsutveckling och IT – ”från ax till limpa”
  • Budgetansvar i projekt >10MSEK
  • Goda kunskaper att hantera projekt med tvärfunktionella resurser och du har tidigare med framgång drivit digitaliseringsprojekt.
  • Erfarenhet av att driva program/projekt enligt PPS eller likvärdig projektmodell både traditionellt och agilt.
  • God erfarenhet av att omsätta övergripande strategier, mål och aktiviteter på koncernnivå till tydliga, prioriterade åtgärder inom ansvarsområdet
  • Praktisk erfarenhet och kunskap inom kravhantering,
  • Meriterande om du har branscherfarenhet och tidigare erfarenhet och kunskap om agila metoder.
  • Då vi arbetar nordiskt ser vi det som viktigt att du obehindrat kan uttrycka dig och kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Brantehag, PMO-chef, eller tel: 0733-37 27 06 eller Carl-Johan Kreuger, CDO, eller tel: 0707-79 41 23.

Vi tar inte emot några CV:n via mail utan endast via rekryteringsverktyget.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2021-10-29

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)