Inaktiv platsannons

Senior Event Manager till Project Management i Göteborg

Om tjänsten

Senior Event Manager till Project Management

Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.

För att skapa de bästa, mest kvalitativa och effektiva mäss- och mötesupplevelserna arbetar vi på Svenska Mässan Gothia Towers i en gemensam projektlednings- och koordineringsorganisation som kallas Project Management. Vi vill vara en arena för goda möten som skapar de bästa upplevelserna för våra kunder och gäster. Project Management hjälper kunder till ett smidigt, effektivt och kvalitetssäkrad genomförande oavsett typ av projekt. Här samlas experter som jobbar med planering och koordinering som tillsammans skapar möjligheter för att våra kunder skall få vara unika samtidigt som vi underlätta för våra kollegor i verksamheten så de kan verka inom sina expertområden.  

Nu söker vi Senior Event Manager till Project Management som vill vara med genom att på ett coachande och stöttande sätt möjliggöra förverkligandet av våra Mäss-och Mötesprojekt.  

Uppdrag och huvudsaklig målsättning  
Svenska Mässan Gothia Towers vision är ”Att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen”. Vårt uppdrag är att främja det västsvenska näringslivet och det övergripande målet är lönsam tillväxt. Du bidrar aktivt genom din prestation, din inställning och dina insatser till att vi når våra mål och vår vision.

Uppdraget består i att leda, utveckla och genomföra delar i projektfaser inom affärsområde Mässor och Möten enligt ramverk och uppsatta mål.  
 
Uppdragets syfte och innehåll 
Syftet är att projekt inom affärsområde Mässor och Möten ska drivas och ledas på ett metodiskt och effektivt sätt genom sina projektfaser och utefter gemensam projektmetodik. Detta för att möta såväl kunders förväntningar som interna krav samt säkerställande av leverans av Svenska Mässan koncernens totala utbud av produkter och tjänster.     

I rollen som Senior Event Manager har du det övergripande ansvaret för ett bestämt antal aktiviteter i satta projektfaser. Du ansvarar för att leda ditt Project Management-team utefter satt projektmetodik med tillhörande verktyg.   

Som Senior Event Manager ansvarar du bland annat för att kontinuerligt och proaktivt följa upp projektets ekonomiska läge kring del i budget och rapportera löpande till affärsansvarig kring projektets kalkyl/estimat. Du förväntas leda dig själv och andra mot uppsatta mål, leverera hög kundnöjdhet samt effektivt arbete genom projektets alla faser. Du inspirerar ditt team genom att tydligt vägleda och klargöra förväntningar.   

Som Senior Event Manager ansvarar du för tidsplanering av projektet från början till slut genom att upprätta en projektplan som motsvarar uppsatta mål samt att säkra framdrift och rapportera avvikelser.  För att skapa tydliga kravställningar och beställningar samt för att kvalitetssäkra tjänster och produkter inom givna kostnadsramar har du ett nära samarbete med säljavdelningar och alla driftsavdelningar.  

Vem söker vi?  
Vi söker dig med mångårig erfarenhet av projektledning. Du har gärna jobbat med olika typer av projektmetodiker och agila förhållningssätt. Vi ser att du är en mycket god ledare som strategiskt och strukturerat leder dina team mot satta mål. Du är genuint intresserad av människor och möten. Genom god kommunikation leder du på ett coachande sätt förändring och utveckling och reder ut utmaningar som ni som team stöter på längs resan.  

Då vi jobbar med nationella och internationella kunder ser vi att du är obehindrad i både tal och skrift i såväl svenska som engelska, samt att du har god förståelse för de olika affärstyperna som dessa kunder innefattar. För att säkra effektivt teamarbete förväntas du har mycket god IT-vana i såväl affärs- som verksamhetssystem. Särskilt meriterande är goda kunskaper i EBMS och Office 365. 

Du har dokumenterad erfarenhet av budgethantering och det ansvar det innebär samt goda kunskaper i kalkyl-och prognosarbete. Då ett av de huvudsakliga syftena med avdelningen är att underlätta för övriga enheter i organisationen är det meriterande med tidigare erfarenheter inom koncernen.  

För att komplettera vår nuvarande kompetenser så ser vi att du som söker har gedigen kunskap av att självständigt hantera flertalet medelstora möten. Alternativt har gedigen kunskap av att arbeta med catering och underhållning både ur ett driftperspektiv såväl som ur ett kundperspektiv. 

Svenska Mässan befinner sig i en stark förändringsresa avseende våra mäss- och mötesprojekt. Brinner du också för att förverkliga framtidens mässor och möten? Vi söker dig som vill bidra i den resan. 

Frågor om tjänsten
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)