Inaktiv platsannons

Strategisk planerare regional i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Strategisk planerare regional. Vi vill ha din ansökan senast den 18 oktober.

Som strategisk planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Enhet Strategisk planering söker en strategisk planerare med god kunskap inom gods, logistik och infrastrukturplanering. Som strategisk planerare är du med och formar framtidens infrastruktur i Västsverige. Rollen är inriktad mot gods- och näringslivets transporter och du kommer att arbeta med strategiska gods frågor i hela regionen. Arbetet sker i nära samverkan med bl.a. näringsliv, godsoperatörer, hamnar, regionförbund och kommuner.

Som strategisk planerare ingår du i ett team om 11 personer där ni tillsammans tar fram strategier, bristanalyser och prioriterar i olika frågor som berör det statliga transportsystemet i Region Väst. Du får ett utvecklande och självständigt arbete samt möjlighet att vara med och påverka. Direktiv från regering och riksdag, samt transportpolitiska mål är viktiga utgångspunkter i arbetet med att identifiera vilka åtgärder som behöver genomföras i transportsystemet.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • ansvara för att identifiera behov, brister och tillståndsförändringar i transportsystemet,  med avseende på gods- och näringslivets transporter i Region Väst
  • delta eller hålla i godsnätverk samt godstransportråd 
  • delta i projekt som ex. uppställningsplatser för väg och järnväg, farledsfördjupningar, nya slussar i Göta älv samt bärighetshöjningar på vägnätet
  • genomföra och delta i systemanalyser med inriktningen gods- och näringslivets transporter
  • ta fram underlag för beställning av åtgärdsvalsstudier och andra utredningar 
  • kontaktperson mot bl.a. hamnar och Sjöfartsverket 
  • delta i arbetet med framtagandet av nationella och regionala planer för transportsystemet, där du ansvarar för underlag kopplat till strategiska godsfrågor i Region Väst

Du arbetar på regional nivå för Trafikverkets Region Väst, som omfattar Västra Götalands, Hallands- och Värmlands län.

Kvalifikationer

Rollen kräver att du som person är självgående, har god analytisk förmåga och är lösningsorienterad. Då arbetet innebär mycket kontakt, både internt och externt, är det viktigt att du har lätt för att kommunicera och samarbeta. Vidare är det viktigt att du är van att självständigt driva ditt arbete framåt och tar egna initiativ. 

Vi söker dig om har:

  • högskoleutbildning minst 240 hp med någon av inriktningarna logistik, teknik, samhällsplanering eller nationalekonomi, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig 
  • flerårig erfarenhet inom gods- och logistikfrågor inom väg, järnväg eller sjöfart
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av trafik- och kapacitetsanalyser, samhällsekonomi och effektsamband
  • erfarenhet från arbete med infrastrukturplanering i tidiga skeden 
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är planerade att genomföras 10 - 11/11.

Placeringsort: Göteborg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-18

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej