Inaktiv platsannons

Trafikplanerare i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 20 oktober.

Som trafikplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vill du vara med och påverka vår tågtrafik i en historisk och spännande utveckling av Västsverige? I Göteborg jobbar vi i ett team med ca 20 trafikplanerare och söker nu ytterligare en kollega.

Som trafikplanerare för du en kontinuerlig dialog, såväl internt som externt kring frågor som rör planering av ansökt och tillgänglig kapacitet för att hitta de bästa lösningarna och minimera störningar i järnvägsnätet. Detta gör du genom tydliga presentationer om komplexa samband som innehåller stora mängder information och presenterar materialet på ett för målgruppen anpassat sätt.

Du använder din strategiska förmåga aktivt varje dag när du tilldelar kapacitet i anläggningen för banarbetsobjekt, körplaner, spåranvändningsplaner och tjänster enligt Järnvägsnätsbeskrivningen (JNB) i arbetet med att skapa den årliga tågplanen och justera den utifrån förändrade förutsättningar eller behov.

Arbetet som trafikplanerare är omväxlande och utmanande. Det är ett socialt arbete där du har många kontaktytor och olika typer av samarbetsytor. Hos oss kommer du få möjligheten att ingå i ett väl sammansvetsat team som tillsammans bidrar till att tåg med resenärer och gods kommer fram i tid och som utgör en viktig del i Sveriges järnvägstrafik.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kan lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö. Du har även god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har lätt för att förhålla dig till förändrade omständigheter och att se andras behov och perspektiv. Du har också lätt att söka och ta till dig information och du ser möjligheter i förändringar. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom samhällsplanering, logistik eller järnväg eller har annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren sammantaget bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter, exempelvis logistik, trafikledning, planering inom transportsektorn eller annan liknande verksamhet
  • har god datorvana och kunskap i Microsoft Officepaketet, främst i Word, Excel, Power Point och Skype och har lätt för att arbeta i flera system parallellt
  • har erfarenhet av att skapa tydliga presentationer om komplexa samband som innehåller stora mängder information och kan presentera materialet på ett för målgruppen anpassat sätt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.,

Det är meriterande om du

  • har goda kunskaper inom järnvägsjuridik, främst de lagar och förordningar som styr kapacitetstilldelningen på järnväg
  • har erfarenhet av förhandling eller medling
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-20

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej