Inaktiv platsannons

BEST-Samordnare i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som BEST-Samordnare. Vi vill ha din ansökan senast den 25 oktober.

Som Bana-, El-, Signal-och Tele-Samordnare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som BEST-samordnare kommer du att ha huvudansvar för att leda en grupp teknikspecialister inom disciplinerna Bana, El, Signal och Tele. Du kommer att arbeta med att skriva uppdragsbeskrivningar till upphandlingar i olika skeden och leda granskningar av leveranshandlingar från konsulter. Du kommer även att bidra till utformning av teknisk systemstandard och till att projektet följer TKI (tid, kostnad och innehåll).

Som BEST-samordnare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du kommer att arbeta med inom Trafikverkets verksamhetsområde Stora projekt, med huvudfokus på programmen Nya Stambanor och sträckan Göteborg-Borås.

I rollen ingår även att:

  • leda granskning av BEST-delar i levererade systemhandlingar
  • styra och leda specifika tilläggsutredningar som projekterande konsulter genomför samt leda startmöte, planera och granska delleveranser och leda ekonomimöte
  • värdera specifika krav (kravbilden för projekteringen) i samverkan med tekniska specialister - diskutera, formulera och revidera krav
  • värdera att rätt omfattning utförs av projekterande konsult i förhållande till vad som är upphandlat.
Kvalifikationer

Vem är du?

Som person trivs du med att leda och samordna andra. Du har ett lösningsorienterat arbetssätt och drivs av att leverera resultat. Med fokus på de gemensamma målen skapar du engagemang och delaktighet i verksamheten. Det gör du genom din tydliga kommunikation, förmågan att vara lyhörd och visa tillit till andra.

Vi söker dig som:

  • har teknisk högskoleutbildning 180hp, alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet i närtid av stora komplexa infrastrukturprojekt inom Bana, El, Signal eller Tele som samordnare, uppdragsledare, teknikansvarig, projektledare eller motsvarande
  • har dokumenterad erfarenhet som specialist inom något av teknikområdena: Bana, El, Signal eller Tele
  • har kunskap inom entreprenadjuridik och ingående delar i ett upphandlings- och entreprenadskede
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av arbete med Transportstyrelsens godkännande för järnväg (GOP)
  • har flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat ingenjörsarbete inom järnvägsprojekt.


Övrig information

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 2 och 3 november, via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-EB1

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-25

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej