Inaktiv platsannons

Kundtjänsthandläggare Förarprov i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare Förarprov i Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 22 oktober.

Som kundtjänsthandläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vi ska nu förstärka Citykontoret i Stockholm med tre medarbetare - två tillsvidare- och en visstidsanställning.

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra kunder i receptionen. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och svarar på frågor som rör bland annat bestämmelser om förarprov. I rollen arbetar du med att förrätta kunskapsprov både i grupp och individuellt, ibland med tolk. I samband med kunskapsproven och förnyelse av körkort genomför du ID-kontroller.

En stor del av arbetet är att bemanna den nationella kundtjänsten (telefoni). Här tar du emot samtal och svarar på frågor som rör bokning av prov men även betalning/avgifter samt övriga frågor kring Förarprovs verksamhet i hela Sverige. Som kundtjänsthandläggare möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar.

Kvalifikationer

Till rollen som kundtjänsthandläggare söker vi dig som är lugn, uppmärksam och serviceinriktad i ditt bemötande. Du gillar mötet med andra människor och har där en positiv grundsyn. Då kundkontakt är centralt är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett tydligt sätt, är respektfull och anpassar din kommunikation till mottagaren. I rollen ser vi också att du arbetar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter.

  • Vi söker dig som
  • har gymnasieexamen
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • har B-körkort
  • har aktuell erfarenhet av arbete i kundtjänst eller reception alternativt annat arbete som inneburit kundkontakter
  • har god datorvana
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har

  • aktuell erfarenhet av arbete i kundtjänst och reception inom statlig myndighet
  • kunskaper i fler språk än svenska och engelska
Övrig information

Vi söker två tillsvidareanställningar och ett vikariat t o m 2022-09-30.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-22

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej