Inaktiv platsannons

Chef verksamhetsutveckling och digitalisering i Vaxholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Chef verksamhetsutveckling och digitalisering. Vi vill ha din ansökan senast den 5 november.

Som chef verksamhetsutveckling och digitalisering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sveriges största rederi, Färjerederiet står inför stora förändringar. Klassisk "köra färja" med dieselmotorer genomgår en förändring mot klimatanpassning, elektrifiering, digitalisering och automatisering. Förändring som kommer påverka både medarbetare, kunder och de 70 färjorna på våra 39 färjeleder. I denna förändring inom sjöfarten är Färjerederiet i framkant, både jämfört med andra rederier i Sverige och i jämförelse med den internationella rederibranschen.

Om jobbet

Vi söker nu en chef verksamhetsutveckling och digitalisering inom operativ ledning som rapporterar till rederichefen i Trafikverket Färjerederiet. Rollen, som är ny, ingår i ledningsgruppen och tillsätts för att stärka den operativa ledningen och digitaliseringen i rederiet. Samt möjliggöra ett genomförande av Vision 45, rederiets väg mot klimatneutralitet. Anställningen som chef verksamhetsutveckling och digitalisering inleds med en period som ställföreträdande operativ chef då hon är föräldraledig december 2021 fram till efter sommaren 2022. Chef verksamhetsutveckling och digitalisering ingår i ett team på tre personer som ansvarar för att leveransen uppfyller uppdragsgivarnas krav på våra 40 färjeleder. Att färjorna går smidigt grönt och tryggt, dygnet runt, året runt.

Som chef verksamhetsutveckling och digitalisering på Färjerederiet ansvarar du för:

  • att analysera och överföra "best practice" mellan leder och distrikt/sektioner samt identifiera effektivisering
  • att driva den digitala transformationen av Färjerederiet
  • att utveckla, leda, planera och förvalta arbetet inom IT-avdelningen inklusive ledarskapet av åtta medarbetare 
  • att medverka i att ta fram samt utveckla nautisk kompetensutveckling
  • att säkerställa att den dagliga IT-driften har en hög kvalitet och tillgänglighet i nära samarbetet med Trafikverkets IT-avdelning och underleverantörer
  • att medverka i projekt inom forskning och innovation som rör operativ drift
  • att driva utvecklingsprojekt på uppdrag av ledningsgruppen

Som chef i Trafikverket Färjerederiet drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom sjöfartsområdet
  • har flerårig chefserfarenhet med personalansvar
  • har aktuell erfarenhet av förändringsledning
  • har god IT-vana samt erfarenhet av att arbeta i ledningssystem
  • talar och skriver svenska obehindrat.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av målstyrningsarbete
  • har erfarenhet av framtagande och analys av nyckeltal
  • har utbildning inom digitalisering
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-11-05

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Vaxholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej