Inaktiv platsannons

Gruppledare Koncernredovisning i Solna

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Gruppledare Koncernredovisning

Sökes till Solna, Förslöv

Vi har nu en vakans gällande en riktigt spännande tjänst inom koncernekonomi med fokus på affärsområde Projektutveckling. Totalt finns det 11 personer i teamet och tillsammans med två kollegor driver du konsolidering och rapportering för detta affärsområde. Det är en interaktiv funktion där du har mycket interna kontakter och samarbete med bla.controllers ute i verksamheten.

Du rapporterar till koncernredovisningschef för Peab AB och tjänsten kan vara placerad antingen i Solna eller i Förslöv.

Dina arbetsområden
-ansvara för koncernredovisning och rapportering.

-tillsammans med teamet ansvara för utveckling och förbättring av processer.

-stöd kring redovisningsmässiga effekter vid förvärvs- och försäljningsprocesser.

-aktivt arbeta för utveckling och effektivisering av rutiner.

-bevaka förändringar inom regelverk samt implementera dessa i Peab AB.

-stöd i löpande redovisningsfrågor, moms, skatt samt årsredovisning.

-delaktig i koncernens kvartalsrapporter och årsredovisning

Din bakgrund och dina kompetenser

För att trivas, drivas och bli framgångsrik i din roll så tror vi att du har en akademisk bakgrund, antagligen civilekonom med erfarenhet av koncernekonomi och rapportering. Antingen har du erfarenhet av eller så tycker du det skulle vara spännande att arbeta i en förvärvsintensiv struktur där det händer mycket, du tycker också det är roligt att vara med och utveckla processer och förbättra arbetssätt och rutiner. Du är van vid att ta stort eget ansvar och du triggas av att självständigt driva ditt och teamets arbete framåt.

Du har mycket goda Excelkunskaper och gärna erfarenhet av koncernredovisning enligt IFRS. Givna egenskaper för rollen ser vi som noggrannhet, analytisk och utvecklingsorienterad. Vi ser därtill att du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta.

I denna rekrytering samarbetar vi med SJR och du skickar din ansökan . Lägg märke till att vi inte tar emot ansökan via nedan sök tjänsten-länk utan enbart via länken på SJR:s sida. Ansvarig rekryteringskonsult är Annie Höjman som du når på annie.hojman@sjr.se. Notera att vi inte tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Vi arbetar löpande med urvalet så tveka inte utan ansök så snart du kan!

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-01-31

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)