Inaktiv platsannons

Category Purchaser CAPEX/OPEX Vill du bli medarbetare på Pågen?Arbetsmiljön i fokus i Malmö

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

Category Purchaser CAPEX/OPEX

Vill du påverka Pågens framtid?
På Pågen bakar vi med kärlek och för framtida generationer. Har du en bakgrund inom inköp och vill jobba i ett bolag med nära till beslut och med kända produkter så kan detta vara en möjlighet för dig!

Till vårt kontor i Malmö söker vi nu en driven inköpare för produktionsinvesteringar (CAPEX) och omkostnadsmaterial (OPEX/MRO). Detta är en roll där du får vara med och ”bygga” och påverka och nå resultat tillsammans med kompetenta kollegor i en snabbrörlig miljö. Du rapporterar till Inköpschefen och eftersom vi är på en fantastisk tillväxtresa så får du möjlighet att vara högst involverad i att definiera din roll.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Category Purchaser kommer du att ansvara för att samordna inköp och leverantörsaktiviteter mellan våra bagerier samt i nära samarbete med projekt- och teknikorganisationerna i våra bagerier agera projektinköpare och leda inköpsarbetet i enlighet med Pågens övergripande inköpsprocess. I rollen ingår att söka och säkra leverantörer, genomföra upphandling samt identifiering av besparings- och effektiviseringsmöjligheter. Du arbetar mot svenska och internationella leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Inköp av produktionsinvesteringar (CAPEX) och omkostnadsmaterial (OPEX/MRO) – t ex teknikrelaterade produkter, processteknisk utrustning, tjänster och förbrukningsmaterial för våra bagerier. Förhandling och implementering av underhållskontrakt och reservdelsinköp ingår i ansvaret.
  • I projekt ansvara för sourcing samt förhandling och avtal. Bistå tekniska projektledare med att definiera inköpsstrategi, behovsanalys och framtagning av kravspecifikationer samt offertförfrågan och utvärderingsunderlag med totalkostnadsanalyser
  • Upprätta avtal med befintliga och nya leverantörer, enligt Pågens avtalsmallar. Leda avtalsprocessen och implementeringen
  • Säkra en konkurrenskraftig leverantörsbas som utvecklar Pågen – dvs söka leverantörer som matchar krav och behov, leda leverantörsbedömning och riskutvärdering, följa upp leverantörernas prestationer och leveranser
  • Övervaka och analysera marknaden för att säkerställa inköp och leverans till konkurrenskraftiga priser. Hantera avvikelser samt utveckla och förbättra processer.

Resor förekommer i tjänsten till vårt bageri i Göteborg eller till leverantörer.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk utbildning och minst tre års strategisk inköpserfarenhet från en teknikintensiv miljö. Du har vana av att driva upphandlingar genom hela inköpsprocessen samt leda leverantörsutveckling och har ett utvecklat affärssinne. Design-to-Cost och TCO är begrepp som du praktiserar i ditt arbete.  För att lyckas i rollen är du en god förhandlare, analytisk och van att uppnå resultat.

Som person är du positiv och utåtriktad med drivkraft att ta egna initiativ och får saker att hända. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet bygger på samverkan inom inköpsteamet, med leverantörer och mellan olika avdelningar och därmed behöver du ha en god kommunikativ förmåga och vara en prestigelös lagspelare. Du kommer att trivas hos oss om du uppskattar ett högt tempo och variation i arbetet.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
På Pågen bakar vi med kärlek – och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Det betyder att vi arbetar för att skapa hållbara lösningar och vi slösar inte med våra resurser. Vi samarbetar för att kunna vara modiga och tänka stort och nytt, och vi är nyfikna och lyssnar för att hela tiden lära mer. För att trivas hos oss tror vi att detta är värderingar som stämmer med dina egna. Hos oss har du möjlighet att kunna ta stort ansvar, påverka och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej