Inaktiv platsannons

Automationstekniker i Avesta

Är du student och letar efter ett jobb vid sidan av studierna eller är du på sök efter ett heltidsjobb att kick-starta karriären? Titta hit!

Om tjänsten

Om oss
AB Karl Hedin är en familjeägd sågverks- och handelskoncern med verksamhet i Väst-/Mellansverige och Estland. Företaget grundades 1917 och har idag ca 1000 anställda och en omsättning på drygt 4,4 miljarder kronor. Produktionen är totalt cirka m³sv, varav m³ utgörs av hyvlade och bearbetade trävaror och cirka 78 000 m³ emballageprodukter.
AB Karl Hedin har fem sågverk – två i Estland, tre i Sverige – samt sju träemballagefabriker. AB Karl Hedin Råvara förser företagets sågverk och emballage i Sverige med råvara. AB Karl Hedin Bygghandel är en väletablerad bygg- och industrihandelskedja med försäljningsställen på ett 40-tal orter i Väst-/Mellansverige som omsätter ca 2,6 miljarder kronor.

Dina arbetsuppgifter
Hos oss på AB Karl Hedin sågverk kommer du, tillsammans med dina kollegor på underhållsavdelningen, arbeta för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet på produktionsutrustningen. Du är en spelare i ett team som hela tiden strävar efter att utveckla produktionsapparaten med avseende på tillgänglighet och prestanda.

Syftet med rollen är att underhålla och utveckla våra automationssystem. Du kommer också att vara en nyckelperson i utvecklingen mot datadrivet beslutsfattande i underhållsorganisationen. Rollen är varierande och fri och du styr din vardag självständigt.

I dina arbetsuppgifter ingår felsökning i PLC-system, processoptimering för att hitta en högre takt i produktionsutrustningen samt mindre förändringar och förbättringar, ofta i samarbete med mek- och el ansvarig. Du kommer även vara delaktig i projektarbeten inom ditt område samt arbeta med dokumentation och reservdelar.

Tjänsten är dagtid och placering är på vårt sågverk i Krylbo.

Din profil
För att lyckas i rollen har du minst en gymnasial utbildning inom elektronik, automation eller motsvarande kunskaper. Vidare ser vi att du har tidigare erfarenhet av arbete med PLC-system och god datorvana. Du behärskar svenska i tal och skrift samt har B-körkort.
Har du andra programmeringskunskaper ser vi det som meriterande.

Vi fäster stor vikt vid att du passar i vårt team och är öppen med din planering och agenda. Självklart förstår du potentialen i ett välfungerande samarbete mellan de traditionella teknikdisciplinerna el, mek och automation. Du är också lyhörd för omvärldens utveckling och hela tiden beredd att ompröva gamla sanningar. Avslutningsvis är du en teknikintresserad nyfiken person som är mån om din personliga utveckling.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB. Välkommen att registrera din ansökan via senast 28 februari. Sök så fort som möjligt då urval och intervjuer kommer ske löpande. För ytterligare information kontakta gärna Rekryteringskonsult Anna Eriksson Viberg tel: .

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Avesta
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Avesta | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola