Inaktiv platsannons

Head of Talent Acquisition till MTR i Stockholm

... Hur ser rollen och miljön ut?Som Head of Talent Acquisition har du en strategisk, utvecklande och ledande roll, men givetvis har rollen även ett operativt fokus. Du ing...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Hur ser rollen och miljön ut?

Som Head of Talent Acquisition har du en strategisk, utvecklande och ledande roll, men givetvis har rollen även ett operativt fokus. Du ingår i koncernens HR-ledningsgrupp och kommer att ha många kontaktytor, bland annat samarbetar du med samtliga dotterbolags HR-chefer och andra ledare i koncernen. Detta gäller såväl utvecklingsarbete inom TA-området såväl som operativa rekryteringsuppdrag där du rekryterar ledare på egen hand eller med hjälp av samarbetspartners. I ditt team har du initialt fem TA-medarbetare, men ni kommer snabbt att växa och bli ytterligare några till TA-medarbetare med olika fokus och erfarenheter.

Teamets gemensamma mål är att säkra kvalitet och effektivitet i tydliga, gemensamma rekryteringsprocesser och verktyg. Likaså är ett mål att en allt större del av verksamhetens rekryteringsbehov blir löst av det interna TA-teamet. Du kommer även att implementera tydliga KPI:er för rekryteringsarbetet. Att höja kompetensen inom rekrytering generellt och att bidra i arbetet med ett stärkt Employer Brand blir också en del av arbetet.

Därmed kommer bland annat följande arbetsuppgifter ingå i rollen:

- Bygga upp och leda en koncerngemensam enhet för Rekrytering och Talent Acquisition
- Utveckla samverkansformer inom koncernen som säkerställer stabilitet och kvalitet i alla våra rekryteringar
- Säkerställa att vi arbetar kvalitativt och kompetensbaserat i alla rekryteringar
- Rekrytera ledare på egen hand och/eller med hjälp av externa samarbetspartners
- Bidra till att utveckla vårt Employer Brand-koncept, såväl som att säkerställa att det implementeras på rätt sätt i rekryteringsarbetet
- Mäta och följa upp rekryteringsarbetet och företräda funktionen inför koncernledning och i andra forum.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i denna roll är vi övertygade om att du är en trygg och samarbetsorienterad ledare som har lätt för att väcka förtroende. Du har en gedigen erfarenhet inom rekrytering, och ser det som självklart att arbeta kompetensbaserat. Kanske har du även haft en linjeroll av något slag sen tidigare, sannolikt har du åtminstone erfarenhet från att arbeta i en större organisation.

Du är affärsmässig och uppskattar att få arbeta mot tydliga och mätbara mål. Du känner dig trygg inom hela TA-området, från kandidatupplevelse till testverktyg och träffsäkra men ändå enkla att använda-processer. Att hålla koll på nya verktyg och den konstanta utvecklingen inom området är en självklarhet för dig.

Erfarenhetsmässigt så känner du igen dig i följande:

- Gedigen erfarenhet av operativt rekryteringsarbete inom flera branscher och många olika typer av tjänster, även av volymrekryteringsprojekt
- Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning
- Erfarenhet av personalansvar
- Van vid stakeholder management och att arbeta på flera olika nivåer även gentemot ledningsgrupp
- Van att jobba gentemot KPIer och att presentera resultat i olika forum
- God förmåga att uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska
- Om du har erfarenhet från att arbeta med Employer Branding-frågor är det meriterande
För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha många kontaktytor i organisationen samt att ha en varierande och föränderlig vardag. Tempot är högt och du är van vid en miljö där du behövt vara flexibel, både kortsiktigt och långsiktigt.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Mer om MTR

Vi sitter i ljusa lokaler på MTRs huvudkontor i DN-huset på Kungsholmen. Kontoret är vår huvudsakliga arbetsplats, men givetvis finns en flexibilitet som möjliggör att du kan arbeta hemifrån vid behov.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Hur söker du rollen?

Vi på HOME of Recruitment har fått förmånen att hjälpa MTR med den här viktiga rekryteringen. Du söker jobbet snabbt och enkelt genom att svara på några få frågor och bifoga din LinkedIn-profil (eller CV om du föredrar). Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 3 juni. Jag kan inte ta emot din ansökan via mail, och jag önskar inte något personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat i hela processen och det ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Intervjuerna kommer att ske främst i juni månad, även veckan efter midsommar. Vi kommer att vara klara med rekryteringen i början av juli. Självklart är det viktigt att du som kandidat får göra din bedömning, så jag svarar gärna på frågor och kommer göra mitt bästa för att du ska känna dig uppdaterad genom processen. Enklast når du mig via anki@homeofr.se, du kan även prova att ringa om du föredrar det: 0733-887 007.

Jag ser fram emot att få ta del av din ansökan!

Om MTR

Nu tillsätter MTR Nordic Group en helt ny roll inom Talent Acquisition en Head of TA. Det här är en nyckelroll i det viktiga arbetet att ytterligare lyfta och utveckla rekryteringsarbetet inom verksamheten.

Här får du vara med och bygga såväl som att utveckla och leda en koncerngemensam, affärskritisk funktion. Du har redan från start ett team av TA-specialister och det finns ett tydligt uppdrag och leveransansvar för dig och ditt team. Uppskattar du att få arbeta i ett större HR-team och med tydliga mål kan det här vara en roll för dig, berättar HR-direktör Charlotte Witt.

Inom MTR arbetar ett spektrum av medarbetare, allt från tunneltågförare och stationsvärdar till analytiker och upphandlingsspecialister. TA-enheten kommer att ha rekryteringsuppdrag som omfattar såväl chefer och specialister som operativa medarbetare och givetvis även spela en viktig roll i MTR:s Employer Branding arbete.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

För mer information om MTR besök .

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-03
Referensnummer: C88481

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Anki Stawerfeldt Partner & konsult – HOME of Recruitment

    Telefon:

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)