Inaktiv platsannons

Category Sales Specialist till Åhléns Online Skönhet & Hem i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 24 juni 2022
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Vi letar nu efter vår nya Category Sales Specialist som övergripande ska driva försäljning och optimering för kategorierna Skönhet & Hem i vår digitala kanal. Åhléns har en hög ambition att fortsätta utvecklingsarbetet av vår E-handel. Som del av vår nya offensiva strategi ska vi bli Sveriges ledande E-handel med en optimal fysisk närvaro. Vill du vara med på resan?

Vad innebär denna tjänst?

Som Category Sales Specialist har du övergripande ansvar för att initiera och driva försäljningsactions optimerat för våra varumärkeskategorier Skönhet & Hem. Då Åhléns E-handel är handelsplatsen för många av våra kunder är det viktigt för oss att proaktivt arbeta med försäljningsinitiativ, alltid med kunden i fokus. I rollen kommer du att ha inriktning på säljstyrning, budget- och kampanjarbete och driva kommersiell plan mot Online-teamet.

Rollen innefattar huvudsakligen följande uppgifter:

  • Driva budget, målsättning och försäljningsactions, samt sätta prognoser för Kampanjer.
  • Planera och genomföra actions baserat på försäljningsmål, kommersiell plan, sortimentsinsikter samt datainsikter från Customer Experience Team (data), Content Team (content) & controller.
  • I samråd med kollegor och olika interna team sätta strategier för ägt sortiment samt optimera aktiviteter för att uppnå mål kring lageromsättning.
  • Delge insikter från ägd kategori för, att tillsammans med annan Category Sales Specialist, optimera säljstyrningen kring sortiment och prissättning per respektive kategori
  • Tillsammans med övergripande kampanjansvarig sätta och verkställa kampanjplaner och erbjudanden
  • Driva utveckling och initiera initiativ för ägd kategori för optimerad kundresa på åhlens.se.

I rollen jobbar du tätt tillsammans med Category Sales Manager för Mode & Barn för att driva försäljningen för hela Åhléns onlinesortiment. Rollen ingår i Åhléns Online-team och du rapporterar till Online Sales Manager.

Kvalifikationer

Vem är du som söker?

Rollen som Category Sales Specialist innebär en roll med stor del tvärfunktionellt arbete. Därför lägger vi stor vikt vid din sociala förmåga, att samarbeta och knyta kontakter internt. Vi söker dig som är kund- och säljdriven med stort intresse och god förståelse för digital handel och utveckling. Du har ett öga för siffror och detaljer och är analytisk, strukturerad och nyfiken.

Vidare hoppas vi att du är initiativrik och har mod att utmana dig själv och andra. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete.

Vad krävs för att lyckas i rollen?

I denna roll tar du med dig:

  • God förståelse för digital handel och intresse av att driva konvertering på olika plattformar
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap inom kommersiellt sälj
  • En stark drivkraft och passion med hög uppmärksamhet på detaljer
  • Goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel & PowerPoint. Meriterande om du kunskap inom Google Analytics & Power BI

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av E-handel inom detaljhandelsbranschen, gärna inom skönhet eller hem. Vi ser gärna även att du har en universitetsutbildning inom ekonomi, E-handel eller motsvarande.

Om rekryteringen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning vi ser gärna att du kan börja hos oss i så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns huvudkontor beläget i centrala Stockholm.

Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej