Inaktiv platsannons

Chef Visual Merchandising Åhléns City Göteborg

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 3 juli 2022
  • Göteborg
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en Chef för Visual Merchandising till Åhléns City i Göteborg

Om tjänsten

Som chef för Visual Merhandising är du en del av den operativa och strategiska ledningen i varuhuset Åhléns City Göteborg. Åhléns befinner sig på en spännande förändringsresa och du är ansvarig för att utveckla det visuella uttrycket i linje med Åhléns strategi och vision, i syfte att bygga en engagerande värld för varumärken och tjänster där vi ständigt inspirerar människor till nya upptäcker och möten.

Du har helhetsansvar för det visuella uttrycket i varuhusmiljön samt övriga utrymmen som tillhör varuhuset och du säkerställer att säljmiljön är relevant för våra olika kundgrupper. Åhléns konceptuella och visuella riktlinjer ligger till grund för ditt arbete, men hos oss får du chansen att förstärka och anpassa detta till Åhléns City Göteborg och skapa den bästa kundupplevelsen för våra kunder. Åhléns City Göteborg ska vara den självklara destinationen för att få uppleva ett varuhus i världsklass med inspirerande ytor där kunderna får uppleva en hög servicegrad och ta del av de senaste trenderna inom våra affärsområden.

Till din hjälp har du sex Visual Merchandisers samt en Drift & Servicetekniker som du leder och utvecklar samt har personal-och arbetsmiljöansvar för. Teamet har även ett tätt samarbete med avdelningschefer och säljare i varuhuset. Du kommer även ha ett nära samarbete med olika nyckelfunktioner på vårt huvudkontor, däribland avdelningen för Customer Experience samt flera av våra externa leverantörer.

I rollen som chef för Visual Merchandising ingår även att:

  • Ansvara för budget och kontinuerlig ekonomiska uppföljning av Visual Merchandisingprojekt.
  • Identifiera behov och möjligheter till kontinuerlig utveckling eller ombyggnation av den visuella miljön i varuhuset
  • Delta i arbetet med framtagandet och genomförandet av varuhusets affärsplan
  • Anordna utbildningar/workshops inom Visual Merchandising för att stärka den övergripande Visual Merchandising-kompetensen i hela varuhuset

Du kommer att ingå i varuhusets ledningsgrupp och rapporterar till varuhuschef.

Kvalifikationer

Vad krävs för att lyckas i rollen?

Vi söker dig som :

  • Har en utbildning som Visual Merchandiser och/eller arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig
  • Har minst fem års erfarenhet som senior Visual Merchandiser inom mode och livsstil
  • Har erfarenhet av att framgångsrikt leda andra och utveckla team samt leda team i förändring
  • Har erfarenhet av att ta fram och implementera nya idéer i syfte att inspirera kunder och därmed öka försäljningen
  • Har god kunskap inom de senaste trenderna inom våra affärsområden, samt löpande omvärldsbevakar och är uppdaterad inom retail
  • Har god kunskap inom Officepaketet och andra digitala verktyg

Det är meriterade om du har erfarenhet av att koppla ihop fysisk handel med E-handel och optimera det i säljmiljön

Vem är du som söker?
För att lyckas i rollen krävs att du har ett starkt kundfokus och kompetensen att förena det visuella med det kommersiella i alla våra kanaler. Du är ansvarstagande och har förmåga att på ett självständigt sätt långsiktigt planera och strukturera upp ditt och andras arbete utefter en strategisk plan.

Då du leder ett team om sju personer krävs det att du är trygg i ditt ledarskap och du förstår värdet av olikheter och skapar resultat genom att få andra att utvecklas. Du ser vikten av olika kompetenser i ett team och hur man tillsammans kan nå gemensamma mål genom att optimera dem och du har modet att utmana dig själv och andra i det.

I rollen ingår flertalet interna och externa kontakter därav krävs en god kommunikativ förmåga, nyfikenhet och förmåga att skapa förtroendeingivande relationer. Vidare är du en kreativ och initiativrik person och är van att arbeta i en föränderlig miljö i ett högt tempo.

Om rekryteringen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på sex månader. Vi ser gärna att du kan börja hos oss i september eller enligt överenskommelse.

Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej