Inaktiv platsannons

Assisterande kategorichef till Dagab i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Bli en av oss

Tjänsten tillhör Affärsområdet Märkesvaror inom Dagab inköp & logistik. Vi arbetar med att skapa ett attraktivt och konkurrenskraftigt sortiment till våra kunder inom Willys, Hemköp, City Gross, Snabbgross och våra Externa Affärer. Sortimentet är en av Axfoods viktigaste hörnstenar – det borgar för nöjda kunder. I arbetet med att ta fram ett sortiment för kedjornas olika behov utgår vi alltid ifrån kundernas önskemål. Allt fler efterfrågar hållbara och hälsosamma val i butik och insikter kring vad kunderna önskar styr utvecklingen av sortimentet. Samtliga leverantörsavtal förhandlas centralt av Dagab och på så sätt skapar vi bäst förutsättningar för våra kedjor. Genom att samordna inköpen av koncernens totala volymer skapas en stark inköpskraft som möjliggör prisvärde – och att fler kan äta bra och hållbar mat.


Till Märkesvaror hör Kategoriområdena Specerier/Fryst, Dryck/Snacks/Konfektyr, Non Food, Hälsa & Välmående samt Mejeri/Ost/Bröd. Till Kategoriområde Specerier/Fryst söker vi nu två assisterande Kategorichefer.
 

Det här får du göra

I rollen som Assisterande Kategorichef kommer du arbeta nära samt stötta Kategoricheferna i arbetet med att driva och utveckla kategorierna och sortimentet i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Du kommer att samarbeta med flera funktioner inom verksamheten, både internt och externt, samt ha en koordinerande roll mellan de olika områdena. Du ansvarar för att ta fram underlag inför sortimentsrevidering och kategoriavstämningar, dokumentera beslut samt bidra till att lösa frågor kring sortiment, pris och leverantör. Du stöttar även kategoricheferna genom att ta fram analyser baserat på bland annat försäljning och kunddata.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som brinner för såväl sortiment som förhandling och har kunden i fokus. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, inköp, logistik eller motsvarande erfarenhet. Du har god kunskap om dagligvaruhandeln, ett starkt intresse för mat och har du dessutom erfarenhet från liknande arbete eller arbete i butik är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. 


Som person är du engagerad, initiativrik och har en stark egen drivkraft. Du är analytisk, gillar att hitta lösningar på problem och har ett gott affärssinne. Du håller dig uppdaterad kring trender, är nyfiken och trivs med att arbeta och verka inom en dynamisk och föränderlig verksamhet.


Då arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du är kommunikativ och bra på att samarbeta. Vidare är du noggrann och arbetar strukturerat och lösningsorienterat. 
 

Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse och den andra tjänsten är ett vikariat fram tom 31 augusti 2023. Placering är på vårt huvudkontor på Torsplan, Stockholm.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb