Inaktiv platsannons

Kategoriansvarig Säljledare Dagab Externa affärer i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Bli en av oss

Tjänsten tillhör Externa affärer inom Dagab Inköp & Logistik. På Externa affärer tar vi hand om sortiment och logistik för kunder inom servicehandel. Nu söker vi en Kategoriansvarig Säljledare som kan hjälpa oss utveckla vår affär. Detta genom att driva lönsam försäljning för dina kategorier. I rollen koordinerar du arbetet att optimera sortimentet mot kund, och är även delvis ansvarig för kampanj och prissättning. Du har god social förmåga och ett starkt affärsdriv, har lätt för att samarbeta samt kommunicera både muntligt och i skrift. Du rapporterar till Teamchefen för Säljledare på Externa affärer. 

Det här får du göra

Som kategoriansvarig säljledare är du ytterst ansvarig för sortimentet inom dina kategorier och du ansvarar för att kontinuerligt förbättra försäljning och bruttovinst, i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. 


I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa ett attraktivt men även effektivt sortiment samt rätt pris mot konsument. Tjänsten omfattar uppföljning av försäljning, intjäning per artikel samt planering, förhandling uppföljning av kampanjer och digitala försäljningsaktiviteter. En självklar del i arbetet är att föra dialog och kommunicera gällande sortimentsfrågor, analysera artiklar att ta in/ut från butik. Dessutom har du kontinuerlig kontakt med kategori, leverantörer, besöker butiker samt håller dig uppdaterad på utvecklingen inom dagligvaru- och servicehandeln. Kontakten med leverantör kommer förutom sortiment innebära förhandling kring kampanj och synlighet i våra digitala kanaler. 
 

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har eftergymnasial utbildning på högskolenivå inom inköp eller ekonomi. Du får gärna ha arbetat med liknande arbetsuppgifter i några år, företrädesvis inom försäljning och/eller sortiment och kategori. I tjänsten jobbar du i stor grad mot servicehandeln men goda kunskaper om dagligvaruhandeln i kombination med ett gott affärssinne är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. 

 

Som person är du driven och resultatorienterad och har god förmåga att leda dig själv i dagligt arbete. Du är kommunikativ och du bygger goda och långsiktiga relationer. Du drivs av att göra affärer och arbetar strukturerat och lösningsorienterat. 
 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placering är på vårt huvudkontor på Torsplan, Stockholm. 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb