Inaktiv platsannons

Bolagsansvarig redovisningsekonom i Jönköping

Om tjänsten

Som en av dagligvarubranschens största aktörer gör vi inom Axfood stor skillnad i miljontals människors liv – varje dag. Tillsammans vill vi skapa mer livskvalitet för alla vi berör genom våra olika koncept, verksamheter och varumärken. Vi tror på ständig förbättring och utveckling, och på att visa omtanke till omvärlden medan vi förändras. Var med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och prisvärd, bra och hållbar mat är viktiga ingredienser. Välkommen till Axfoodfamiljen!

 

På Axfood Shared Service Center (SSC) arbetar cirka 130 medarbetare med olika uppgifter inom ekonomi, lön och support på uppdrag av koncernbolagen. Vi är en viktig pusselbit och växer med koncernen. Nu behövs fler möjliggörare hos oss i Jönköping. Kom till Axfood och var med och bygg oss ännu starkare! 

 

Är du den vi söker?

Nu söker vi dig som vill arbeta i en samarbetsorienterad organisation med teamarbetet i fokus. Effektivitet och hög kvalitet är starka ledord och vi jobbar processorienterat och med en strävan av ständig utveckling och förbättring. Du blir en nyckelspelare som driver arbetet framåt! 

 

Till vårt redovisningsteam söker vi bolagsansvariga redovisningsekonomer. Du kommer att tillhöra funktionen Redovisning och rapportering som består av ca 35 medarbetare fördelade på två avdelningar. Avdelningarna är Parti & stab samt Detaljhandel som är fördelat efter Axfoodkoncernens olika koncept. I rollen som bolagsansvarig redovisningsekonom har du en nyckelroll inom intern- och externredovisning och kommer arbeta med rapportering och utveckla avdelningens processer. Du kommer arbeta med löpande ekonomiarbete, månadsvis bokslutsrapportering samt årsredovisning etc. för ett eller flera bolag inom koncernen. 

 

Vi söker dig med relevant utbildning inom redovisning samt några års arbetslivserfarenhet inom kvalificerat redovisningsarbete och/eller revisionsarbete. Du har goda kunskaper i de svenska redovisningsreglerna och ditt intresse för ekonomiska flöden och redovisning är stort. Du har god kommunikativ förmåga och trivs att jobba i team. Det är meriterade om du har erfarenhet från att leda team samt arbete i SAP Ekonomi, Cognos Controller och Office-programmen.
 

Dina ansvarsområden

Du kommer ha en central roll och vara den sammanhållande länken mellan funktionerna inom Axfood SSC genom att leda ett tvärfunktionellt team med deltagare från olika avdelningar.

 

I ditt dagliga arbete kommer du, förutom ovan, ansvara för:

•    Redovisningen och kommunikation med organisationen
•    Löpande redovisning, bokslut, analys och utredningar
•    Månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering
•    Årsredovisning, inkomstdeklaration och övriga formalia
•    Intern och extern revision
•    Att supportera och samarbeta med organisationen i redovisningsfrågor 
•    Att identifiera, driva och etablera processer, rutiner och system 


I rollen krävs vidare att du är serviceinriktad, kan uttrycka dig på ett bra sätt i både tal och skrift på svenska då arbetet innebär mycket kontakt både externt och internt.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jönköping | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb