Inaktiv platsannons

HR-specialist kompensation och arbetsrätt i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige och näst störst på marknaden med en marknadsandel om cirka 20 procent. Visionen är att vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. Hos Axfood ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, Tempo och Handlar´n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Axfood har fler än 12000 medarbetare över hela Sverige och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Varför du kommer gilla oss

Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Genom att erbjuda en arbetsplats som speglar det samhälle vi lever i vill vi skapa ett öppet klimat där alla våra medarbetare har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Välkommen till en familj av möjligheter!

Är du den vi söker?

Axfood söker en HR-specialist med inriktning på kompensation och arbetsrätt. Rollen som är central och koncerngemensam ingår i förhandlings- och kompensationsteamet där man arbetar med arbetsrätt & förhandlingar, kompensation & förmåner, pension & försäkringar samt arbetsmiljö & hälsa. Som HR-specialist kommer du tillsammans med andra i teamet att fortsätta utveckla processer och rutiner för att attrahera, rekrytera, motivera och behålla rätt kompetens inom Axfoodkoncernen. Teamet arbetar i nära samarbete med olika enheter inom Axfoodkoncernen till exempel med lokala HR-organisationer, Axfood Shared Service Center, fackliga parter samt med externa leverantörer.

Det här får du göra

Som HR-specialist inom kompensation och arbetsrätt ansvarar du för att ta fram, utveckla och implementera koncernens löne- och ersättningsstruktur. Du kommer aktivt att medverka i utvecklingen kring jobbstruktur, utveckla koncernens övergripande löne- och ersättningspolicy, leda lönerevisions- och lönekartläggningsarbete på koncernnivå samt arbeta med befattningsvärderingar, lönebenchmark och analyser. De arbetsrättsliga arbetsuppgifterna kommer innefatta att supportera organisationen i arbetsrättsliga frågor, arbeta med de arbetsrättsliga processerna samt att leda projekt på koncernnivå inom främst kompensationsområdet och även inom arbetsrätt. Övergripande omvärldsbevakning inom ansvarsområdena förväntas samt att informera berörda intressenter om förändringar. Slutligen kan workshops och utbildningar förekomma.

Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har för rollen relevant akademisk utbildning, till exempel PA, ekonomi, juridik eller liknande. Du bör ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av kompensation och arbetsrätt, tidigare erfarenhet av arbete med lön och ersättningsstruktur (gärna från en koncernövergripande roll) samt erfarenhet av att driva projekt. Du behöver vara väl bevandrad i Excel samt obehindrat använda svenska språket i tal och skrift. 

Kompetens

För att lyckas i rollen och trivas hos Axfood tror vi att du är en affärsmässig person som såväl identifierar som agerar när det kommer till förändringsarbete. Du är en skicklig kommunikatör som etablerar trovärdighet i organisationen och påverkar din omgivning på ett entusiastiskt och konstruktivt sätt.  Du prioriterar och arbetar uthålligt mot uppsatta mål och löser de problem som uppstår längs vägen. 

Villkor

Tjän­sten är heltid och placerad på Axfoods kontor på Torsplan i Stockholm. Du rapporterar till chefen för förhandlings- och kompensationsteamet. Tillträde enligt överenskommelse. 

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det! I denna rekrytering samarbetar Axfood med AGERA HR. Du är varmt välkommen att söka tjänsten via länken till AGERA HR. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk  . Denna rekrytering sker med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast. 


Vid frågor är du välkommen att kontakta  Saga Douhan, saga.douhan@agera.se. Sista ansökningsdag är 2022-10-09. 
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb