Inaktiv platsannons

Chef Teknik & Fastighet till Åhléns lager i Rosersberg

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 21 oktober 2022
  • Rosersberg
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en chef för Teknik & Fastighet till vårt lager i Rosersberg!

Vårt toppmoderna automatiserade robotlager i Rosersberg utanför Stockholm möjliggör snabbare, smidigare och effektivare leveranser för kunder i alla kanaler i en väl integrerad process, oavsett om det är retail, e-handel eller marknadsplats. Lagret, som sattes i drift 2022, är en av de vassaste lageranläggningarna på marknaden både gällande teknologi och fastighetsutformning.

Fastighetslösningen är skräddarsydd efter Åhléns unika behov och miljöcertifieras enligt BREEAM samt är anpassad efter minimal energianvändning med solcellspaneler och FTX-inomhusklimat.

Vi söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa med att forma Åhléns lager och logistik för att möta framtida kundbehov!

Att arbeta som chef för Teknik & Fastighet

Som chef för Teknik & Fastighet har du en delad roll där du ansvarar för automationen samt fastigheten. Ditt huvudsakliga fokus ligger på Teknik och att säkerställa en fungerande automation genom att säkra en hög teknisk tillgänglighet på den tekniska anläggningen där förebyggande underhåll är en självklarhet och antalet driftstopp och det avhjälpande underhållet minimeras. Du planerar och genomför serviceintervallfönster i produktionen tillsammans med produktionsplanerarna, samt identifierar och initierar utvecklingsbehov inom området. Prestation följs upp på anläggningens tillgänglighet, att underhållsplaner följs enligt praxis och leverantörers riktlinjer, att eventuella inspektioner ger tillfredsställande resultat samt att kostnader för underhåll hålls nere.

Inom Fastighet har du ett övergripande ansvar för att tomt och fastighet sköts korrekt enligt gränsdragningslista och arbetar aktivt för att minimera de totala fastighetskostnaderna samt stöttar den operativa verksamheten med väl fungerande och ändamålsenliga lokaler och faciliteter. Detta innebär bland annat ansvar för att underhåll sköts gällande ventilation, vatten, värme, belysning, brandlarm, sprinkler m.m. samt att följa upp och säkra att fastighetsägaren följer ingångna avtal och överenskommelser. Du ansvarar även för avtal relaterade till tomt, fastighet och lokaler samt underhållsavtal och samtliga avtal inom fastighetstekni. Prestation följs upp på totala fastighetskostnader (varm- och kallhyra) samt servicenivåer gentemot drift- och lageroperationer.

Inom dina ansvarsområden ligger:

  • ansvar för automationsanläggningen och dess tillhörande komponenter, samt service- och avtalsfrågor med teknikleverantörer
  • ansvar för underhållsteamet som innefattar både interna och externa resurser (3-5 personer)
  • ansvar för fastighetsunderhåll enligt gränsdragningslista med fastighetsägaren
  • ansvar över Verkstad och Reservdelshantering
  • ansvar över truckparken och tillhörande service- och avtalsfrågor
  • ansvar för drift och löpande underhåll av brandlarmsanläggning, vattensprinkleranläggning, kamera, övervakning och passage
  • personalansvar

Tjänsten är placerad vid Distributionscentralen i Rosersberg och du rapporterar till Site Manager i denna roll.

Kvalifikationer

Vem är du som söker?

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre.

Till oss tar du med dig:

  • teknisk kunskap inom mjukvara (WMS, WCS, PLC), hårdvara, el och mekanik

  • ett par års erfarenhet av av drift och underhåll av automationsanläggningar med erfarenhet från industri, processteknik, system eller relevant anläggning

  • erfarenhet av att hantera underleverantörer, avtalsefterlevnad och uppföljning

  • relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis som Automationsingenjör, PLC-tekniker, utvecklingstekniker

  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande med:

  • en ingenjörsutbildning inom el, mekanik och IT
  • erfarenhet inom fastighetsteknik, brandlarm, sprinkler o.dyl.
  • elmekanisk och industriteknisk kompetens
  • dokumenterad erfarenhet av att sköta liknande automationsanläggning på ett välfungerande sätt och uppnått erforderliga riktlinjer och kvalitetskrav
  • förmåga att kravställa och driva utveckling av högteknologisk anläggning för att utveckla och optimera anläggning på kort och lång sikt, samt säkra att anläggningen tas om hand och underhålls väl enligt gängse praxis och riktlinjer från leverantörer
  • tidigare erfarenhet av personalledning

Vem är du som söker?

Vi söker dig med ett stort och genuint tekniskt intresse och som är duktig på att anamma ny kunskap och teknik. Du är resultatsinriktad och van att arbeta med målstyrning och strategiska initiativ. Vidare ser du helhetsperspektivet i din roll där du arbetar strukturerat och planerar och leder ditt och ditt teams arbete för att säkerställa bästa leverans. Du förstår teamets vikt och ansvar och arbetar aktivt för ett gott samarbete och tydlig kommunikation - både inom gruppen men även inom hela organisationen såsom till både lager och logistik. Tidvis är arbetsbelastningen hög och du navigerar effektivt strategiska beslut som behöver fattas och stöttar upp operativt där det behövs med din egen kompetens och erfarenhet.

Om rekryteringen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns lager i Rosersberg.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Rosersberg
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej