Inaktiv platsannons

Säsongsanställd Djurvårdare till Kolmården i Stockholm

Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för tusentals barn och vuxna varje dag.

Om tjänsten

Varje gäst som kommer till oss är en unik person med höga förväntningar. Därför söker vi djurvårdare i världsklass som, med helhetstänk och noggrant öga för djuren och deras välbefinnande, är med och ytterligare utvecklar Kolmården och förutsättningarna för våra djur. Som djurvårdare arbetar du även för att överträffa våra gästers förväntningar. Med fingertoppskänsla och scennärvaro kan du leverera informativa visningar i världsklass för våra gäster, varje gång! Genom enskilda, personliga möten förväntas du inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

Nu söker vi säsongsanställda djurvårdare till våra djuravdelningar på Kolmården för säsong 2023. Om du har vad vi söker och känner dig redo att komma på ett äventyr med oss, läs vidare!

Om rollen

I rollen som djurvårdare på Kolmården är du en del av ett arbetslag som säkerställer högsta möjliga välfärdsstandard för avdelningens djur. Du ansvarar för att anläggningarna är exceptionellt rena, för att djuren utfodras regelbundet och på rätt sätt och för att de får den berikning och stimulans de behöver. Det krävs även att du noggrant observerar djuren och deras beteende dagligen, att du hanterar och bygger nära relationer med djuren, loggar aktivitet och hälsa i detalj och assisterar vid veterinära ingrepp. Du kommer även ha ett starkt, kontinuerligt samarbete med Kolmårdens forskning- och utbildningsavdelningar. Sist, men absolut inte minst: Kolmårdens mission är att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur. Naturligtvis förväntas du leverera guidade turer och visningar i världsklass – varje gång!

Vem söker vi?

Rätt förutsättningar att trivas på jobbet har du om du har goda teoretiska och praktiska kunskaper om djurvård. Har du arbetat med djur tidigare, till exempel med hästar, i lantbruk eller på en annan djurpark, ser vi detta som mycket meriterande. Du behöver vara i mycket god fysisk kondition och ha B-körkort. Du behöver kunna kommunicera på svenska och ha grundläggande kunskaper i engelska. För att lyckas i rollen måste du gilla att jobba med kroppen, vara noggrann, lättlärd och att tycka om att arbeta med människor. Då du även kommer att hålla i guidade turer och visningar behöver du även trivas på scen och att prata i mikrofon inför stora grupper.

De här tjänsterna är både på heltid och deltid under perioden april till september. Arbetet är förlagt dagtid, tidiga mornar, kvällar, helger samt storhelger.

För rätt kandidater erbjuder Kolmårdens Djurpark en arbetsplats med kunniga, erfarna ledare och en samhörighet baserad på respekt och arbetsglädje. Hos oss försöker vi sätta mål och uppnå dessa tillsammans som ett team. Kolmården erbjuder lön i enlighet med kollektivavtal, möjligheter till professionell utveckling och flera gånger om året gör vi roliga saker ihop och firar varandra och vår arbetsplats.

Sista ansökningsdag är 15 februari men urval sker löpande så skicka gärna din ansökan redan idag! Vi tar enbart ansökningar via vår hemsida, www.magisksommar.se , ej via e-post. Vi har ingen möjlighet att erbjuda boende till våra medarbetare, boende i närheten av parken behöver varje medarbetare alltså ordna med på egen hand.

Varmt välkommen med dina ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Turism, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Turism | Deltidsjobb