Inaktiv platsannons

Systemkonsult Server och Datacenter i Uppsala

Om tjänsten

Atea i Uppsala växer och vi känner en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vi behöver därför hitta nya kollegor till vår konsultgruppring. Vi söker dig som brinner för servrar, datacentret och har intresse för att göra affärer och skapa värde för såväl våra kunder som Atea som företag.

Atea är Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? 

Din roll i laget

Kontoret i Uppsala är en härlig arbetsplats! Vi sitter i nya lokaler i Gränbystaden och här samlas ett 40-tal medarbetare. I rollen som Systemkonsult tillhör du vår konsultgruppering som består av ca 25 konsulter inom olika expertområden. Du kommer ha möjlighet att arbete med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor. Rollen är utvecklande där varje dag erbjuder nya utmaningar som du löser tillsammans med dina kollegor och kunder.

Vi jobbar med allt inom traditionell infrastruktur och framtidens lösningar. Vi är partner med alla branschens största leverantörer, såsom Microsoft, Vmware, RedHat, Dell/EMC, HPE och NetApp.

Som systemkonsult kommer dina uppgifter vara att delta i tekniska implementationer, konfiguration, administration och drift.

Du arbetar med andra ord nära kunden i hela processen, från analys tills dess att lösningen är på plats. Alla våra kunder finns i Uppland och det är en förutsättning att du kan utföra uppdrag på plats hos dem. I rollen ingår även administrativa arbetsuppgifter som att dokumentera ditt arbete. Vi bygger tillsammans rollen där vi utgår från dig och dina erfarenheter och kunskaper. 

Vad söker vi hos dig?

På Atea anser vi att våra olikheter ger möjligheter. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att arbeta lösningsorienterat och leverera kvalité till våra kunder. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat som konsult eller i en kundnära roll.

Som person har du förutom din tekniska kompetens även ett affärsmässigt och problemlösande synsätt där fokus ligger på att ta fram den bästa lösningen för kunden. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas inom ditt tekniska område. Som konsult är det viktigt att kunna skapa goda relationer och ge ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. För oss är samarbete viktigt så att sprida bra energi till dina kollegor och dela med sig av sina kunskaper är en nyckel för att trivas hos oss. Du är strukturerad i ditt arbetssätt vilket underlättar de administrativa arbetsuppgifterna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar också dig som nyligen avslutat en relevant utbildning. 

Vi ser gärna att du har kompetens inom flera av nedan områden:

  • Windows Server och dess ingående komponenter (AD, DNS/DHCP, Fil)
  • Vmware vSphere
  • Server/Lagring och HCI-lösningar (Dell/EMC, HPE, NetApp)
  • Backup ) Veeam, Rubrik, Cohesity och Commvault
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 Meriterande:

  • Cloud (Azure, AWS)
  • RedHat (OpenShift, Ansible, Satellite)
  • Generell Linux-kompetens
  • Certifieringar
  • Erfarenhet av arkitektarbete inom infrastruktur 

Vårt erbjudande till dig 

 

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

 

Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten kontakta Jonas Eriksson, konsultchef, via  alternativt telefonnummer 018-65 38 20. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | IT | Heltidsjobb (förstajobb)