Inaktiv platsannons

Tunneltågförare till MTR Tunnelbanan i Stockholm

... Tillsammans med kollegorna på MTR Tunnelbanan är du som förare med och håller samhället i rullning. Varje dag reser ca. 1 miljon resenärer med Tunnelbanan för att ta sig...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Tillsammans med kollegorna på MTR Tunnelbanan är du som förare med och håller samhället i rullning. Varje dag reser ca. 1 miljon resenärer med Tunnelbanan för att ta sig till jobbet, skolan eller hälsa på vänner och släktingar runt om i staden. Vill du vara med och bidra till att hålla samhället rullning tillsammans med trevliga kollegor, på en arbetsplats med kollektivavtal och betald utbildning så kan jobbet som Tunneltågförare vara något för dig.

Som tunneltågförare kör du till en början på en av Tunnelbanans tre linjer i Stockholm, den gröna, röda eller blåa linjen. Arbetet innebär att du som förare ansvarar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet. Vid eventuell händelse, såsom trafikstörning, löser du dessa situationer tillsammans med trafikledningen som du hela tiden har kontakt med via radio.

Arbetet är till stor del självständigt och ett ensamarbete, men är också ett yrke där du möter våra resenärer och bemöter dom ett informativt och trevligt sätt. Under raster mellan körningarna finns även möjlighet att träffa andra förare och kollegor på de lokala platskontoren.

Våra värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat.

Om anställningen:
Din anställning inleds med en 11-14 veckor lång betald utbildning på heltid (100%) oavsett efterföljande sysselsättningsgrad. Utbildningen består av både teori och praktik i våra utbildningslokaler i Blåsut. Du går utbildningen i en grupp tillsammans med andra blivande tunneltågförare och ni följs åt under hela perioden. Vi har löpande kursstarter, det nästkommande kursstarterna är planerade att starta 27 mars, 12 juni och 4 september.

Efter avklarad och godkänd utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunneltågförare på antingen 100% eller 60%. Anställningsform på 60% innebär kortare arbetspass under rusningstrafik på vardagar samt längre arbetspass varannan helg. Arbetet innebär att man kan komma att jobba tidiga morgnar, kvällar eller nätter, dvs dygnet runt samt årets alla dagar. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som tunneltågförare är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för de höga säkerhetskraven och det stora ansvaret arbetet innebär. Arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, vilket kräver att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Oväntade situationer kan uppstå vilket också kräver stresstolerans och problemlösningsförmåga. Även kontakten med resenärer och trafikledning är mycket viktig, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

För att uppfylla kraven för jobbet behöver du också ha:
Fyllt 20 år vid utbildningsstarten
Mycket god kommunikativ förmåga i det svenska språket, både i tal och skrift
God talförmåga i engelska
Möjlighet att arbeta i skift under dygnets alla timmar, vilket kan innebära tidiga morgonpass eller sena kvällar.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner:
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL Access-kort med resor i hela Stockholms län och Edenred Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Ansök snabbt och enkelt utan CV eller personligt brev! På MTR tror vi att vem du är och vad du har för förmågor är viktigare än din tidigare erfarenhet. Därför har vi skrotat kravet på CV och personligt brev och använder oss i stället av urvalsfrågor och tester när vi rekryterar. Mycket smidigare för dig som kandidat.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekrytering@mtr.se. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Som ett led i rekryteringsprocessen kommer genomförande av säkerhetsprövning att ske, samt även hälsoundersökning inklusive alkohol- och drogtestning, i enlighet med de krav Transportstyrelsen ställer. Bakgrundskontroll kommer att genomföras. Du behöver ha fullgott färgseende.
Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Förare Tunnelbana Säkerhet Transport Spårtrafik

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Sedan 2009 innehar MTR Tunnelbanan helhetsansvaret för planering, drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av AB Storstockholms Lokaltrafik (SL). Varje dag genomförs drygt 1 miljon resor hos oss. Det motsvarar nästan hälften av alla resor med kollektivtrafik i Stockholms län. Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tunnelbana, vårt arbete handlar om att göra skillnad på plattformen, på tågen och i människors liv. Vi samarbetar med flera olika aktörer i Stockholm för att tunnelbanan ska vara tillgänglig för alla. Det är detta vi kallar för Stockholms blodomlopp.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31
Referensnummer: C121004

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 24

Kontakt

Kontaktpersoner

  • MTR Rekrytering

    Mail:

Läs mer

Läs mer:

Ansökan i olika led

När du lämnat in ansökan behöver du klara av våra personlighets- och lämplighetstester för att gå vidare i rekryteringsprocessen

Urvalstest 1-2 Dagar
01

Koordinations-, reaktions- koncentrations- och simultanförmåga samt språkfärdigheter och korttidsminne.

Rekryteringsevent 1 dag
02

Efter slutförda urvalstest med godkända resultat och en genomförd screening bjuds du in till ett rekryteringsevent. Där går vi igenom tjänsten som Tunnelbaneförare samt genomför en speedintervju på ca 5 minuter per kandidat. Eventet ligger oftast 8.30-11.00 en vardag

Gruppchefsintervju Nästkommande 1-2 veckor
03

De kandidater som går vidare från rekryteringseventet blir inbjudna till en enskild intervju med en Gruppchef. I den mån det går bjuds du in till den linje du önskar arbeta på. Detta moment tar cirka 1 timme.

Säkerhetstest Nästkommande 1-2 veckor
04

De kandidater som går vidare från intervjun med Gruppchef blir inbjuden till vår testleverantör Cut-e. Där genomförs liknande tester du gjort hemma på din dator men i en övervakad miljö. Du kommer även genomföra en intervju med en psykolog från Cut-e. Detta moment tar ca 3 timmar totalt.

Hälsoundersökning Nästkommande vecka
05

Med godkända resultat hos Cut-e bjuds du vidare till vår företagshälsovård för en trafikmedicinsk undersökning. Här kommer du bland annat göra ett alkohol- och drogtest samt undersökning av syn och hörsel.

Slutintervju Nästkommande vecka
06

Sista steget i rekryteringsprocessen är en slutintervju med Områdeschefen på den bana som du önskar arbeta. Intervjun tar cirka 1 timme och är individuell.

Kursstart Cirka 2 månader efter rekryteringevent
07

Efter detta kommer vi bjuda in dig på en avtalsskrivning för att kunna erbjuda dig en plats på en av våra kurser.

Krav på dig som söker, du måste aktivt bekfräfta varje krav nedan
Du har lätt för att kommunicera på svenska i tal och skrift.
Du är duktig på att tala engelska.
Du kan, och vill arbeta i skift, under dygnets alla timmar.
Du har perfekt färgseende.
Du måste aktivt bekräfta varje krav ovan.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)