Inaktiv platsannons

Testare IT till MTR i Stockholm

... MTR IT ansvarar för hela koncernens IT-utveckling och tillhörande förvaltning, med lösningar från affärsstödjande applikationer till drift & nät. MTR satsar nu vidare...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

MTR IT ansvarar för hela koncernens IT-utveckling och tillhörande förvaltning, med lösningar från affärsstödjande applikationer till drift & nät. MTR satsar nu vidare mot ökad digitalisering där varje relaterad IT-utveckling behöver säkras genom att arbeta med behov, krav, lösning, test, verifiering och validering. IT-utveckling kan vara både införande av standardapplikationer som egen utveckling.

Rollen Testare IT innebär ansvar för test och verifiering av all IT-utveckling.
Du ansvarar för; teststrategi per respektive IT-utveckling, testplanering, testspecificering, testrapportering, analys av testbarhet, granskningar, uppsättning av testmiljöer, skapandet av testdata, integrationstester, funktionstester, systemtester, acceptanstester och vid behov regressionstester.

Vi använder oss av en kombination av agilt arbetssätt där så passar (utveckling och fortsatt kravarbete) och mer traditionellt arbetssätt för att kunna säkra investeringsbeslut och realisera nya basplattformar. Vi följer en generell projektmodell med tillhörande projektprocess och testprocess för IT, samt förvaltningsmodellen pm3.

Du tillhör vår IT-enhet och rapporterar till chef för PMO-IT, samt teststatus till projektledaren.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Att utföra det mesta av vår testverksamhet gällande IT-utveckling som drivs i form av projekt, samt mindre aktiviteter.
Att på ett strukturerat sätt säkra att lösningarna fungerar enligt kravställning och har stabilitet över tid i det som levereras till verksamheten.
Att bidra med att planera in effektiva och rätt typ av tester som behöver utföras per projekt/aktivitet och säkrar att de blir gjorda genom eget testande och felsökning.
Att bidra med planering och styrning av testmiljöer, samt testdata tillsammans med relevanta förvaltare
Hålla ordning på testresultat och rapporterar status

Kvalifikationer

Du som söker till oss är strukturerad, drivande och proaktiv med förmåga att ständigt hitta effektiva lösningar för testarbetet, samt vad som behöver testas för att säkra rätt kvalitet. Du är bekväm med att planera in tester till att själv kavla upp ärmarna för att säkra och utföra själva testarbetet.

Relevant akademisk utbildning, samt meriterande med certifikat inom test/kvalitetssäkring
En bakgrund som testare från både en IT-utvecklande organisation som för inköpta och integrerade system
God kunskap i felsökning
God kunskap om testmiljöer och förmåga att beställa och säkra dess funktion
Kunskap i att skapa och utveckla testprocesser samt testmetodik
God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
Erfarenhet som testledare är meriterande

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Stridh, Chef PMO-IT, via jan.stridh@mtr.se alternativt 0766-411854.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX, MTR Facility Management och MTR Mälartåg. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. legal, lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Nyckelord: Testare Teststrategi Testplan Testfall Testrapportering Testmiljöer Testdata

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-16
Referensnummer: C120198

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Alexandra Påhlman HR Business Partner

    Mail:

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)